logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariva 200 nie uruchamia się po aktualizacji oprogramowania - brak reakcji wyświetlacza

gizio 16 Kwi 2011 10:17 1141 4
REKLAMA
  • #1 9406293
    gizio
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam.
    Mam problem z tym tunerem (jak każdy :)),prawdę powiedziawszy nie wim co się stało ariva przestała się uruchamiac. Brak reakcji wyświetlacza nic się nie świeci,diody informujące o stanie tunera też martwe.
    Zasilacz po włączeni do sieci podaje wszystkie napięcia na płytę i sterownik wyswietlacza ( dzień wcześniej zmieniłem oprogramowanie na najnowsze fabryczne i jeden dzień chodziła ):)z głowicy wychodzi napiecie i na tym koniec. Nie bardzo wiem gdzie szukac,tym bardziej że niema dostepnego schematu tego tunera.Wygląda tak jak by nie załanczało płyte główną.
    Proszę o podpowiedź jak to rozwiazac ( ariva już po gwarancji).Prześledziłem pare tematów na elektrodzie ale żaden nie był podoby do mojego (żeby nie było że zawracam gitarę) u mnie nic się nie wyświetla nawet napis powitalny.
  • REKLAMA
  • #2 9406781
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9407652
    gizio
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Hmm.........czyli po najmiejszej lini oporu?
    Podejrzewam małe przepięcie podczas przełączania z gniazdka do gniazdka tylko co mogło strzelic? bepieczniki na płycie są sprawne ( przedzwoniłem wszystkie ) nie daje mi tylko spokoju płyta czołowa z wyświetlaczem ,podejzewam ten sterownik że nie załącza mi płyty głównej.Jak byłby to starszy model tunera kupił bym dawcę na allegro,a tak za świeży towar i nie ma zdechlaków.
    Czyli z ciężkim bólem pozostaje serwis a tak z ciekawości ciekawy ile wezmą haraczu za tą naprawę
  • REKLAMA
  • #4 9407799
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    A próbowałeś wgrywania softu po RSie?
  • #5 9407806
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Jak wyślesz to się dowiesz.
    To jest dział serwisowy.