Witam.
Posiadam taki komputer:
Procesor: AMD Athlon 64 X2 DualCore, 2 GHz 3800+
Płyta Główna: Asus M2V-MX
Pamięć: 2 GB DDR2-800 Kingston
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 7600 GT
Dysk: Seagate Barracuda ST3250310AS ATA Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Zasilacz: Tracer 4Life 400W
System operacyjny: Windows 7 Home Premium
Cały komputer w sierpniu będzie miał 4 lata (oprócz pamięci która była zmieniana pół roku temu).
Problem polega na tym, że od pewnego czasu (teraz średnio co 5 minut) komputer podczas pracy wyświetla Blue Screena i się resetuje. Uznałem, że to wina systemu Windows, więc postanowiłem go przeinstalować. Problem niestety nie ustąpił, co więcej już w trakcie instalacji Windows występowały Blue Screeny i restarty komputera. Dzieję się tak niezależnie od wersji Windows jaką próbowałem zainstalować (Xp, Vista i 7). Próbowałem z innym dyskiem, oraz z inną pamięcią – nic to nie dało. Kabel od dysku też wymieniłem. Moje podejrzenie pada na zasilacz (w końcu swoje lata już ma) albo na płytę główną gdyż wydaje mi się jakby miała spuchniętych kilka kondensatorów - zdjęcia poniżej bo pewien nie jestem co do tych kondensatorów.
Temperatury podzespołów są w normie.
Jeżeli potrzeba jeszcze jakieś dane bądź screeny proszę pisać.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za chęć pomocy
Paweł.
Posiadam taki komputer:
Procesor: AMD Athlon 64 X2 DualCore, 2 GHz 3800+
Płyta Główna: Asus M2V-MX
Pamięć: 2 GB DDR2-800 Kingston
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 7600 GT
Dysk: Seagate Barracuda ST3250310AS ATA Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Zasilacz: Tracer 4Life 400W
System operacyjny: Windows 7 Home Premium
Cały komputer w sierpniu będzie miał 4 lata (oprócz pamięci która była zmieniana pół roku temu).
Problem polega na tym, że od pewnego czasu (teraz średnio co 5 minut) komputer podczas pracy wyświetla Blue Screena i się resetuje. Uznałem, że to wina systemu Windows, więc postanowiłem go przeinstalować. Problem niestety nie ustąpił, co więcej już w trakcie instalacji Windows występowały Blue Screeny i restarty komputera. Dzieję się tak niezależnie od wersji Windows jaką próbowałem zainstalować (Xp, Vista i 7). Próbowałem z innym dyskiem, oraz z inną pamięcią – nic to nie dało. Kabel od dysku też wymieniłem. Moje podejrzenie pada na zasilacz (w końcu swoje lata już ma) albo na płytę główną gdyż wydaje mi się jakby miała spuchniętych kilka kondensatorów - zdjęcia poniżej bo pewien nie jestem co do tych kondensatorów.
Temperatury podzespołów są w normie.
Jeżeli potrzeba jeszcze jakieś dane bądź screeny proszę pisać.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za chęć pomocy
Paweł.