logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kabel nośny do lampy 10 kg – przewód w oplocie stalowym, 2-3 żyły, 4-5 mm średnicy

Philut 19 Kwi 2011 15:26 2725 3
  • #1 9418177
    Philut
    Poziom 11  
    Ocena: 92
    Witam! Orientuje się może ktoś, czy istnieje taki kabel, który może jednocześnie spełniać role elementu nośnego - liny? Zamierzam zawiesić na czymś takim lampę o wadze ok. 10 kg. Kabel ma być czymś w rodzaju stalowej linki oplecionej cienką warstwą pcv (przeźroczystą gumą). Jest to estetyczna, srebrna linka o średnicy 4-5mm.
    Jest coś takiego na rynku? Są może takie kable które mają np. 2 albo 3 przewody wewnątrz? Jak nie, to można właśnie taką ww. linkę nośną użyć jako kabla?
    Pozdrawiam!
  • #3 9418303
    Philut
    Poziom 11  
    Ocena: 92
    Cytat:
    http://www.ws.sltzn.katowice.pl/or_zaj/Notatki/1a/me1.pdf
    Hasło dla ciebie "przewód energetyczny z linką nośną".
    swoją drogą, to w czym problem, by kupić osobno przewód, osobno linkę, trochę trytytek i złożyć sobie, co potrzeba?

A to z tego, że nie będzie już estetycznie wyglądać.
    Generalnie lampa ma być zawieszona na 3 albo 4 linkach. Jak już wyżej napisałem mają to być srebrne linki - podobnie wyglądają przewody zasilające ekranowane Lapp Kabel, ale one mają średnice ok. 1cm, moje mają mieć 4-5mm. Czekam na dalsze propozycje/sugestie/pomysły/odpowiedzi...
  • #4 9418403
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3619
    Czekasz na dalsze propozycje, tak? Zrobiłeś coś sam? Zajrzałeś choć do linku, który podałem i sprawdziłeś, jak oznaczonego przewodu powinieneś szukać? Czy czekasz, aż inni zrobią to za ciebie?
    Jest jeszcze kilka metod rozwiązania tej sprawy, ale każda wymaga jakiejś pracy, a nie wiem, czy ci się będzie chciało...
REKLAMA