logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja modemu ZTE ZXV10 W300 na Win7 - błąd przy setupie, brak sterowników

Jason66 22 Kwi 2011 13:37 3840 2
REKLAMA
  • #1 9428063
    Jason66
    Poziom 9  
    Mam nietypowy problem. Kupiłem neostrade kilka dni temu, no i chciałbym ją zainstalować na komputerze. Po włożeniu płytki do napędu i wystartowaniu pliku setup pojawia się błąd:

Instalacja modemu ZTE ZXV10 W300 na Win7 - błąd przy setupie, brak sterowników

no i nie jestem w stanie tego uruchomić.

Włożyłem płytke do laptopa, tam działa i bezproblemu wszystko zainstalowałem. Skopiowałem więc na pendrive, sprobowalem w ten sposob, ale znowu podobny błąd. Na laptopie jest Vista. Ja u siebie mam Win7. Tyle, że sprawdziłem tez u kolegi, ktory ma Win7, i tam rowniez działa to jak powinno. Pytanie czy da sie ściągnąć same sterowniki do tego modemu (tylko skąd, bo nic nie mogę znaleźć, na stronie neostrady tego modemu tez nie ma..) i zainstalować neostrade bez tej płytki, żeby działała w komputerze przez kabel? Bo nie mam pojęcia jak moge obejsc taki problem..

Tylko czy komputer w ogole "zobaczy" ten modem bez sterowników do niego?
  • REKLAMA
  • #2 9428224
    qubek11
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Spróbuj, powinien zobaczyć. Ja przez pewien okres miałem podobny model tej samej firmy tak właśnie podłączony. A późnej, gdy zmieniłem Windowsa, problem ustąpił.
REKLAMA