logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeciek w okolicach zaworu od pralki

Mundeusz 23 Kwi 2011 11:02 26841 4
REKLAMA
  • #1 9430774
    Mundeusz
    Poziom 9  
    Witam

Kilka miesięcy temu w okolicach pralki utworzyła się kałuża. Z początku nie pokojarzyłem tego ze zbierającymi się kroplami wody w miejscu zaznaczonym strzałką na załączonej fotografii, tym bardziej, że po przeczyszczeniu filtra problem nagle zniknął. Domyśliłem się, że to o przepełniony filtr chodziło. Po miesiącu od owego przeczyszczenia i dwóch praniach nagle znów zrobiła mi się kałuża, sprawdziłem filtr - czyściutki, natomiast przy zaworze znów pojawia się woda i jak się okazało po prostu spływa po rurce w dół, stąd kałuża. Pytanie czy wystarczy to potraktować jakąś zewnętrzną uszczelką, czy też problem jest z zaworem i będzie trzeba go wymienić?

• REKLAMA
  • #2 9430945
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1714
    Kup odpowiedni zawór przeznaczony do podł. pralki i po problemie.
  • REKLAMA
  • #3 9430953
    kranzio
    Poziom 26  
    Ocena: 139
    Są dwie możliwości. Bierzesz i odkręcasz te dwie redukcje i podwijasz je np. teflonem lub kupujesz nowy zawór z wyjściem chyba na 1/2 cala. Tak nawiasem to kto takie wynalazki zastosował. Koszt zaworu z odpowiednim wyjściem pod węża to ok. 15zł. Większa pewność szczelności połączenia.
  • REKLAMA
  • #4 9431431
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1714
    kranzio napisał:
    kupujesz nowy zawór z wyjściem chyba na 1/2 cala.

Pomyłka ¾ cala lub jak kto woli Φ 20.

• #5 17298111
    JMZCHDY
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Niestety, ale takie zawory powinny być stosowane,, w środowisku przyrody"!!!, a nie w mieszkaniach !. To jest szmelc ! Nie zawór!. Dlatego piszę że w środowisku przyrody powinien być ew. zastosowany, ponieważ przez tę miernotę woda przecieka !!!. Nie kupujcie tych tanich zaworów do mieszkania !!!. Nie polecam poniewaź miałem tę miernotę !.
REKLAMA