logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odwracanie ustawień z "porad" TuneUp od AVG

obelix2 23 Kwi 2011 18:07 2122 8
REKLAMA
  • #1 9432264
    obelix2
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Witam!

W aplikacji TuneUp Utilities AVG mamy zakładkę porady. W tej zakładce powyłączałem trochę usług. Pytanie: jak je teraz włączyć? Jak sprawdzić, które usługi wyłączyłem i to teraz odwrócić?

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 9432688
    krzychupar
    Poziom 43  
    Ocena: 633
    Trzeba zrobić tak:PPM na mój komputer->zarządzaj->usługi i aplikacje->usługi i tutaj wszystko co jest powyłączane włączyć i powinno ukazać się w poradach.

Moderowany przez jankolo:

Dostajesz ostrzeżenie za udzielenie szkodliwej porady. Właczenie wszystkich usług jest szkodliwe właśnie

• #3 9432723
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Od kiedy to niby wszystkie usługi są domyślnie włączone? Kolega udziela szkodliwej porady powodującej niepotrzebne obciążenie systemu operacyjnego.
    Czy jest jakiś konkretny powód w sensie nie działania jakiegoś komponentu, obelix2, że chcesz je włączać?
    Ewentualnie podaj listę usług wyłączonych i wtedy można będzie Ci pomóc objaśniając znaczenie każdej z nich.
  • REKLAMA
  • #4 9432816
    krzychupar
    Poziom 43  
    Wcale nie udzielam szkodliwych porad, bo usługi, które są wyłączane w poradach programu AVG PC Tuneup są na liścia usług w zarządzaniu komputerem. Dla przykładu w programie AVG PC Tune jest wył. usługi Messenger a w zarządzaniu komputerem w usługach jest Posłaniec.
  • REKLAMA
  • #5 9432842
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    krzychupar napisał:
    Trzeba zrobić tak:PPM na mój komputer->zarządzaj->usługi i aplikacje->usługi i tutaj wszystko co jest powyłączane włączyć i powinno ukazać się w poradach.

Przeczytaj najpierw to co sam napisałeś.
  • #6 9433686
    krzychupar
    Poziom 43  
    Dobrze napisałem, bo kolega chyba się nie orientuje, że po instalacji systemu, system sam domyślnie ustawia tryb uruchamiania danej usługi, albo automatyczny albo ręczny innej opcji nie ma. I teraz po to jest program AVG Tune Up, żeby wyłączyć niektóre zbędne usługi dla poprawienia działania komputera. Jeżeli teraz właściciel tematu chcąc odzyskać wyłączone usługi ja mu wskazałem gdzie ma tych wyłączonych usług szukać, a raptem jest ich tylko 7 wskazanych przez ten program i to one tylko mogły tam być wyłączone. I włączenie tych usług na pewno by nie miało wpływu na złą pracę komputera.A tu zaraz nagana.
  • REKLAMA
  • #7 9433703
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Nawet nie raczyłeś zobaczyć tego, co sam napisałeś, a co Ci wskazano pogrubioną czcionką. Ty kazałeś włączyć WSZYSTKIE usługi które są wyłączone w systemie. WSZYSTKIE, a nie wszystkie związane z danym programem.
  • #8 9433757
    krzychupar
    Poziom 43  
    W zarządzaniu komputerem w usługach jest ok.100 zainstalowanych usług z trybem uruchamiania albo automatyczny albo ręczny i te kilka z trybem wyłączne i właśnie mnie chodziło o włączenie tych kilku, które były wyłączone przez ten program.
  • #9 9433763
    obelix2
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Ale już tego nie napisałeś :)

Wiem, że w usługach mogę sobie włączyć co chcę, i wiem także gdzie szukać informacji na temat danej usługi. Myślałem po prostu, że jest jakaś wbudowana opcja w ten program, która cofnie te zmiany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o sposób przywrócenia wyłączonych usług w aplikacji TuneUp Utilities od AVG, które zostały dezaktywowane w zakładce "porady". Odpowiedzi sugerują, aby skorzystać z opcji zarządzania usługami w systemie, gdzie można włączyć konkretne usługi. Pojawiają się również dyskusje na temat domyślnych ustawień usług w systemie operacyjnym oraz potencjalnych skutków ich włączenia. Użytkownik wyjaśnia, że poszukuje prostszej metody przywrócenia ustawień w programie, a nie ręcznego włączania każdej usługi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA