logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odbrandować Samsung GT-I5510 i wgrać fabryczny ROM?

kamiliosaaa 23 Kwi 2011 18:40 5060 3
REKLAMA
  • #1 9432394
    kamiliosaaa
    Poziom 2  
    Zakupiłem kilka dni temu ów telefon. Wszystko gra poza dwiema rzeczami. Pierwsza to notoryczne łączenie z internetem. Niby da się wyłączyć pobieranie danych, ale nie na tym mi zależy. Najbardziej irytują mnie aplikacje, których nie da się usunąć, np gra, która uruchamia się tylko 4 razy, a potem zostaje po niej denerwując ikonka, czy inne zupełnie niepotrzebne programy, które są zablokowane przez Playa. Jak wygląda procedura odbrandowania? Wgrałem roota. Mam program Odin v4.03 jednak nie posiadam do tego pliku ROM. Uprzejmie proszę o naprowadzenie, jak wgrać mu gołe, fabryczne oprogramowanie. Pozdrawiam, Kamil.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9432575
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 927
    Link

Popatrz tu :D
  • REKLAMA
  • #3 9434228
    kamiliosaaa
    Poziom 2  
    Telefonik zrobiony :D Link pomógł.

Tylko jeszcze jedno pytanie, czy jest jakieś miejsce, gdzie mogę pobierać najnowsze niebrandowane (fabryczne) ROMy, gdyż po zmianie na następujący: I5510XWKA7 straciłem możliwość aktualizacji - wyskakuje informacja, że urządzenie nie jest obsługiwane. No i zniknął mi jeden detal, który był przydatny - na głównym pulpicie miałem szarą belkę, na której można było włączyć WIFI, BT, GPS, SYNC oraz regulować podświetlenie. Teraz jej nie mam, GPSa trzeba szukać w opcjach. Da się to jakoś dograć?
  • #4 9434374
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 927
    To już trzeba szukać w googlach co jakiś czas, sprawdzaj też gsmpl.com, chociaż narazie nie ma tam softu pod ten model.
REKLAMA