logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego mój router Tp-Link WR841N sam się restartuje co kilka minut?

boombel 28 Kwi 2011 21:22 3655 9
REKLAMA
  • #1 9449297
    boombel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kupiłem sobie taki router, dziś mi przyszedł wyjąłem z pudełka i go podłączyłem, wszystko jest ok, chodzi płynnie ale co pare minut zrywa mi połaczenie/restartuje sie i po 10-15 sekundach łączy sie na nowo i wszystko dalej normalnie śmiga, jak to rozwiązać?
  • REKLAMA
  • #2 9449416
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 100
    Przewody masz dobrze za prasowe nie mają pęknięć?
    Miałem przypadek że zasilacz od routera siedział w gniazdu luźno i resetował router w najmniej oczekiwanym momencie. Poruszaj przewodami jak ma ethernet. Jak wifi to może być przyczyna PC.
    Sprawdź to na początek.
    A jak nie pomoże to wrzuć mu nowego softa.
    http://www.tp-link.com/pl/support/download.asp?a=1&m=TL%2DWR841N&h=V7
    Zakładam że masz najnowszą wersję płytki.
    Pobierz plik TL-WR841N_V7_101231 wszytko masz w załączniku opisane w razie problemów pytać.
  • REKLAMA
  • #3 9449465
    kolokat
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Korzystasz z usług "dostawcy wielkiego formatu"?
    Im to trzeba zgłaszać, wtedy zaktualizują WAN MAC routera w swoich bazach danych i zacznie grać.

Sprawdź jeszcze przewód zasilacza pod kątem uszkodzeń.
  • REKLAMA
  • #4 9449507
    boombel
    Poziom 11  
    uzywam na wifi, zasilacz wyglada dobrze,
    wczesniej mailem wr543 i wszystko tez dzialalo dobrze bez zrywow
    internet mam od lokalnego dostawcy i na poprzednim routerze nie bylo problemow
  • #5 9449553
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    Wgraj softa nowego.
    Wyłącz zabezpieczania WiFi na próbę wszytkę.
  • #6 9453941
    boombel
    Poziom 11  
    Wyłączyłem WPA-PSK2 i juz nie zrywa, ale pasuje mi zebym mial zabezpieczenie hasłem
  • #7 9478691
    boombel
    Poziom 11  
    wie ktos cos moze czemu sie tak dzieje? jak wlacze zabezpieczenie to wtedy restartuje sie w tych samych odstepach czasu, co jakies pare minut
  • REKLAMA
  • #8 9478902
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    Wgrałeś oprogramowanie jak cię prosiłem czy nie?
  • #9 9479678
    boombel
    Poziom 11  
    nie wgrywalem jeszcze nic, bo powiem szczerze za bardzo nie wiem jak, a niechce cos zepsuc
  • #10 9480186
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    To zrób to napisałem ci jak.
    Ściągasz plik , rozpakowujesz archiwum. wchodzisz w przeglądarkę , wchodzisz Firmware. pokazujesz lokalizacje pliku File. naciskasz Upgrade i czekasz i nic nie robił router sam pobierze zresetuje i włączy. Czy to takie trudne? Jak to jest za trudne to czego szukasz na tym forum?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z routerem Tp-Link WR841N, który restartuje się co kilka minut, co powoduje zrywanie połączenia. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym sprawdzenie przewodów zasilających i Ethernet, aktualizacja oprogramowania routera oraz wyłączenie zabezpieczeń WiFi. Po wyłączeniu WPA-PSK2 problem z restartami ustąpił, jednak użytkownik chciałby mieć zabezpieczenie hasłem. W dalszej dyskusji podano instrukcje dotyczące aktualizacji oprogramowania, co może być kluczowe dla stabilności urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA