logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 8P 1.9tdi gasną postojówki i podświetlenie rejestracji

bialy2607 28 Kwi 2011 21:49 3495 2
REKLAMA
  • #1 9449480
    bialy2607
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich.
    Mam takie pytanie do was, powiedzcie mi co może być przyczyna tego, że gdy włączę światła postojowe to zapala mi się i po chwili gasną (palą się tylko tylne lampy a przednie postojówki i podświetlenie tablicy gasną).
    Dodam, że wymieniłem ostatnio żarówki na ledy i od tego momentu mi się tak dzieje.
    Żarówka z tylnych lamp pali się cały czas a przód i podświetlenie tablicy zapala się i po 5 sekundach zgasną.
    Pomóżcie z góry dzięki pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10945202
    marcin.sz.d.d
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Również mam ten problem i szukam rozwiązania , zauważyłem że jeśli się zostawi jedną żarówkę zwykłą od podświetlania tablicy to wtedy nie gasną. W związku z czym wnioskuje iż musi być jakieś zabezpieczanie który jeśli wykrywa zbyt mały pobór prądu to wyłącza światła.
  • #3 10945289
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1156
    Witam.
    Audi mają system wykrywania spalonych żarówek, i kiedy wykrywa, że idzie za mały prąd (czyli może być zwarcie) rozłącza obwód. Jeżeli chcesz mieć LED, musisz zmienić oprogramowanie, na takie w którym możesz zakładać takie żarówki.
REKLAMA