logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 21MF15CL - Pilot działa nieregularnie mimo czyszczenia i nowych baterii

maras52 29 Kwi 2011 14:32 2249 5
REKLAMA
  • #1 9451415
    maras52
    Poziom 14  
    Ocena: 53
    Witam.

Mam taki problem otóż otrzymałem w/w tv od znajomego. Wszystko ładnie pięknie obraz, dźwięk OK, lecz sterowanie z pilota zaskakuje co n'ty raz. Czasem trzeba się nagimnastykować po pokoju żeby program zmienić lub dać głośniej. Pilot rozebrałem, wymyłem styki i gumki, wsadziłem nowe baterie i dalej to samo. Dodam że nie celuje pilotem do "sąsiada" tylko w TV, a on i tak działa pod różnymi kątami.

Spotkał się ktoś z w/w problemem ?
  • REKLAMA
  • #2 9451482
    jacenty2
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Sprawdż pilota np. kamerką w telefonie komórkowym (będziesz widział miganie diody
    nadawczej w pilocie).
    Wyczyść z kurzu odbiornik podczerwieni w TV.
  • REKLAMA
  • #3 9451491
    maras52
    Poziom 14  
    Pilot działa normalnie już sprawdzałem, a co do tej czujki to nie wpadłem na to. Zaraz zobaczę w jakim jest stanie.
  • REKLAMA
  • #4 9451967
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3362
    Nie cuduj i nie kombinuj. Te telewizorki z chassis TX807 tak mają - zwłaszcza w pomieszczeniach, gdzie pracują energooszczędne "żarówki". Spotkałem się z tym problemem u siebie i u klientów wielokrotnie - a naprawiam trochę telewizorów :) . Czasami, jak pilot jest chińczykiem, z funkcja przełaczania urzdzeń, tak się dzieje. Nawet oryginalne piloty ciężko sterują tymi telewizorkami. Sam mam w domu podobnego Thomsona i żona mi kołki ciosa na głowie, że pilot nie działa dobrze (oryginał) . Odpieram atak mówiąc żeby oglądała po ciemku :) .
  • REKLAMA
  • #5 9452636
    radekrpisz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 208
    Piotrek ciekawe jest to, że na przykład MAK lub jego chińska podróba LP20 nie wykazuje takich problemów... ;-)
  • #6 10290411
    maras52
    Poziom 14  
    Problem dalej istnieje, ale mam na niego sposób telewizor służy już tylko jako "monitor" resztę obsługuję na tunerze sat.
REKLAMA