Witam. Od jakiegos czasu mój komputer podczas niektórych czynności samoczynnie sie resetuje. Z tego co zauwazyłem najczęsciej dzieje się to podczas korzystania z dodatkowych kabli. Tj. gdy np. podłaczam telefon, bądź iPod'a czy właczam drukarkę, mija chwila ( nie jest to zawsze ten sam czas, duza rozpietosc niekiedy) i komputer sam się resetuje. Ostatnio takze spaliła mi się karta graficzna, po jej odłaczeniu problem troszke ucichł, ale nie ustał zupełnie. Tymczasowo miałem wsadzana bądź jaka kartę starej daty,ale po jej podłaczeniu to była juz tragedia, co chwilę sie wyłączał. . Teraz monitor idzie mi z płyty głównej. Nie wime co może byc tego przyczyna.
Podzespoły:
zasilacz 400w
płyta główna: asrock k7s41gx
proc: sempron 2,8 ghz
dysk: wd 120
grafika: brak
k. sieciowa: nieznana
dodam że niesety budżet na naprawe tego problemu mam znacznie ograniczony. Znalazłem jednak komputer z niemiec, z proc. 2.2 ghz, dyskiem 250gb, 1gb RAM, nagryw. DVD, karta graf za 380 zł. Nie wiem teraz co robić, kupowac części do swojego komputera i proówac go reanimować, czy kupic ten okazyjny. Prosz eo pomoc i fachowa doradę.
Podzespoły:
zasilacz 400w
płyta główna: asrock k7s41gx
proc: sempron 2,8 ghz
dysk: wd 120
grafika: brak
k. sieciowa: nieznana
dodam że niesety budżet na naprawe tego problemu mam znacznie ograniczony. Znalazłem jednak komputer z niemiec, z proc. 2.2 ghz, dyskiem 250gb, 1gb RAM, nagryw. DVD, karta graf za 380 zł. Nie wiem teraz co robić, kupowac części do swojego komputera i proówac go reanimować, czy kupic ten okazyjny. Prosz eo pomoc i fachowa doradę.