logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renaullt Clio 3 (2009) - wycieraczki uruchamiają się tylko z kierunkowskazem

__michal__ 02 Maj 2011 11:47 1804 5
REKLAMA
  • #1 9460346
    __michal__
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Od pewnego czasu wycieraczki, które do tej pory działały normalnie włączają się tylko po wcześniejszym użyciu kierunkowskazu.
    Jeżeli kierunkowskaz jest w pozycji neutralnej nie można ich uruchomić, a po jego właczeniu czasem "zawieszają się" i nie można ich przełączyć w nowe ustawienie bez ponownego użycia kierunkowskazu.
    Poroszę o jakieś sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 9460547
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4416
    Sugeruję wymianę przełącznika pod kierownicą, ale wcześniej posprawdzanie dokładnie połączeń w kostkach.
  • REKLAMA
  • #3 9461090
    __michal__
    Poziom 10  
    Dziękuję za podpowiedź - ale o jakie kostki chodzi i gdzie one się znajdują ?
    Czy może ma Pan na myśli jakieś przekaźniki, trzy są widoczne z prawej przedniej części samochodu ale nie wiem czy to je miał Pan na myśli ?
  • REKLAMA
  • #4 9461175
    Przemo9826
    Ocena: 2493
    Tak jak Paweł pisze, instalacja, manetka do sprawdzenia, dodatkowo sprawdzić czy silniczek wycieraczek nie stoi w wodzie, zatykają się odpływy wody w podszybiu.
  • REKLAMA
  • #5 9469506
    __michal__
    Poziom 10  
    Doszła nowa sprawa - dzisiaj już nie odpaliłem samochodu.
    Nic nie można uruchomić - coś tylko delikatnie stuka w okolicach wskaźników.
    Zajrzałem do akumulatora- lampka czarna.
    Mam pytanie - czy to wszystko morze być objawem rozładowanego akumulatora, czy rozładował się ponieważ np. silniczek wycieraczek był zalany ?
    Jak dostać się do podszybia i wyczyścić te kanaliki odpływowe - może jakiś link?

Moderowany przez Błażej:

Morze - część oceanu, mniej lub bardziej wyraźnie oddzielona od pozostałych jego części brzegami kontynentu, wyspami lub wzniesieniem dna. Ze względu na utrudnioną wymianę wód morza charakteryzują się indywidualnymi cechami. Zbiór tych cech nazywa się ustrojem hydrologicznym.

• #6 9469586
    Przemo9826
    Ocena: 2493
    Chyba sobie żartujesz, nawet do podszybia samemu Ci się nie chce zabrać? Samemu coś pomyśleć? Pogłówkować?

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Na tym forum wymagamy minimum wiedzy na temat aut oraz minimum własnego wkładu w zlokalizowanie usterki.

Kosz.
REKLAMA