logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[eagle] skalowanie, powiększenie rozmiaru polygonu

tomikkk 02 Maj 2011 16:04 1570 2
REKLAMA
  • #1 9461195
    tomikkk
    Poziom 9  
    Witam
    Zrobiłem w bibliotece logo na płytke. Logo składa się z polygonów. Chciałbym je teraz powiększyc 2 lub 3-krotnie. Czy istnieje taka możliwośc w eaglu? Nie wiem, moze za pomocą opcji 'group' lub jakiegos skryptu? Czy muszę rysować całe logo od początku ?
  • REKLAMA
  • #2 9463471
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    tomikkk napisał:
    Witam
    Zrobiłem w bibliotece logo na płytke. Logo składa się z polygonów. Chciałbym je teraz powiększyc 2 lub 3-krotnie. Czy istnieje taka możliwośc w eaglu? Nie wiem, moze za pomocą opcji 'group' lub jakiegos skryptu? Czy muszę rysować całe logo od początku ?

Witam
    Jest e programie skrypt "import-bmp.ulp", za pomocą którego można importować do projektu płytki grafikę. Ale ta musi być zapisana w formacie "BMP" i w dodatku jako czarno-biała. Takie obrazki można powiększać, pomniejszać, obracać... Grafiki z "poligonów" nie da się powiększyć, bo program traktuje to jako element biblioteczny.
    Pozdrawiam.
  • #3 9464949
    marco47
    Poziom 41  
    Ocena: 267
    Jedynie co możesz, to zwielokrotnić logo w bibliotece, każde z innym wymiarem i inną nazwą (wielkość).
    Wtedy nakładając na płytkę, lub schemat, masz możliwość dowolnego wyboru z takiej biblioteki, tak jak to robisz zmieniając wielkości obudów np. rezystora.
REKLAMA