Witam Forumowiczów.
Mam pewien problem z butla LPG gdyż nie mam do niej homologacji.
Znalazłem na forum podobny temat:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1646382.html
którego autorem jest Ancus.
Bardzo mi ten temat pomógł bo wiem już jak uzyskać duplikat dokumentu.
A mam zupełnie taką samą sytuacje jak kolega forumowicz Ancus, gdyż podczas kupna auta poprzedni właściciel tak samo dał mi wyciąg z homologacji i mówił ze to jest potrzebne do przeglądu. Jednego roku było wszystko ok bo diagnosta sprawdził tylko butle i żadnego dokumentu nie chciał, a w tym roku podjeżdżam na przegląd a tu sie okazuje ze nie mam świstka homologacji z dozoru technicznego i mi nie podbiją. W domu spojrzałem dokładniej na na ten papier co mam i pisze, że do butli dołączono protokół z badania odbiorczego wraz z decyzją organu Transportowego Dozoru Technicznego itd..
Ale mam do was koledzy takie jedno małe pytanko, bo nie jestem pewien co do numeru fabrycznego butli.
Z butli wyczytałem takie dane jak:
1. KMBF
2. NR 637 LPG
3. MAX. STOP. NAP. 80%
4.CIŚ. PR. HYDR 30 BAR POJ. 47
5. 08/2008 | 08/18
6. 67R - ******
A na pokrywce pisze:
KMBF TYP T02
Wiec chciałem sie was zapytać czy ten trzy cyfrowy numer z punktu drugiego (637) to jest numer seryjny mojej butli?? (na tej szczegółowej homologacji pisze w jednym podpunkcie Zbiornik nr. 637) Czy może jest on nabity w innym miejscu?
A tak w ogóle butle mam toroidalną (w miejscu koła zapasowego).
Mam pewien problem z butla LPG gdyż nie mam do niej homologacji.
Znalazłem na forum podobny temat:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1646382.html
którego autorem jest Ancus.
Bardzo mi ten temat pomógł bo wiem już jak uzyskać duplikat dokumentu.
A mam zupełnie taką samą sytuacje jak kolega forumowicz Ancus, gdyż podczas kupna auta poprzedni właściciel tak samo dał mi wyciąg z homologacji i mówił ze to jest potrzebne do przeglądu. Jednego roku było wszystko ok bo diagnosta sprawdził tylko butle i żadnego dokumentu nie chciał, a w tym roku podjeżdżam na przegląd a tu sie okazuje ze nie mam świstka homologacji z dozoru technicznego i mi nie podbiją. W domu spojrzałem dokładniej na na ten papier co mam i pisze, że do butli dołączono protokół z badania odbiorczego wraz z decyzją organu Transportowego Dozoru Technicznego itd..
Ale mam do was koledzy takie jedno małe pytanko, bo nie jestem pewien co do numeru fabrycznego butli.
Z butli wyczytałem takie dane jak:
1. KMBF
2. NR 637 LPG
3. MAX. STOP. NAP. 80%
4.CIŚ. PR. HYDR 30 BAR POJ. 47
5. 08/2008 | 08/18
6. 67R - ******
A na pokrywce pisze:
KMBF TYP T02
Wiec chciałem sie was zapytać czy ten trzy cyfrowy numer z punktu drugiego (637) to jest numer seryjny mojej butli?? (na tej szczegółowej homologacji pisze w jednym podpunkcie Zbiornik nr. 637) Czy może jest on nabity w innym miejscu?
A tak w ogóle butle mam toroidalną (w miejscu koła zapasowego).