logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć blokady portów na szkolnej sieci WiFi dla GG i stron?

spranymarek 07 Maj 2011 16:50 2171 4
REKLAMA
  • #1 9481158
    spranymarek
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam!

Mam taki problem, nie dawno kupiłem laptopa z modemem WIFI i znalazłem jedną nie zabezpieczona sieć której teraz używam :) tą sieć pobieram ze szkoły bo mieszkam nie daleko niej :) ale niestety ma jakieś ograniczenia :( wszystko jest pięknie ładnie ale gdy chce zalogować się na gg wyskakuje mi komunikat:

"błąd połączenia z serwerem, spróbuj ponownie za chwilę"

jednak nie jest to wina komunikatora. często jest też tak że nie mogę wejść na różne strony, wyświetla mi się komunikat:

BŁĄD: Żądany URL nie może zostać pobrany
    * dostęp zabroniony
    Konfiguracja serwera wyklucza Twój dostęp do niego w chwili obecnej. Skontaktuj się z Twoim providerem jeśli jest jest to nieprawidłowość.

Więc problem tkwi w tym że w szkole coś po blokowali :( zależy mi na tym aby korzystać z gg a web.gadu nawet nie działa :( czy jest jakiś sposób, program aby ominąć te bariery?

Dzięki z góry za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 9481181
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Tak, wykupić sobie dowolny, normalny dostęp do internetu...
    Możliwe, że szkoła ma uruchomionego hotspota do którego trzeba się zarejestrować, nie wiadomo. Nie wiem, sprawdź w szkole, na jej stronach, itp. na jakich zasadach udostępniają swój internet.
  • REKLAMA
  • #3 9481191
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Albo skontaktować się z administratorem szkolnej WiFi. On pewnie będzie potrafił rozwiązać Twój problem.
  • REKLAMA
  • #4 9481235
    spranymarek
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    czyli bez kontaktu z nimi nici z siedzenia na gadu ?
  • #5 9482276
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 328
    Wszystko wycięte, żeby dzieciaki nie siedziały na durnych stronach i gadu gadu na lekcjach - nic nie wskórasz.
    Legalność używania tego hotspota jest mocno wątpliwa, ale nie mam 100% pewności czy tak jest na 100%, stąd nie mogę zamknąć tematu.

Tak jak hermes80 napisał - wykup swój dostęp do Internetu i problemy znikną.
REKLAMA