logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell PP33L nie włącza się na baterii i zasilaczu, brak reakcji po zawieszeniu laptopa

sebo1_30 08 Maj 2011 00:44 3002 7
  • #1 9483149
    sebo1_30
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Witam forumowiczów. Mam mały problem z laptopem siostry. Jest to dell pp33l. Sprawa wygląda tak że laptop w pewnym momencie nagle się zawiesił i żaden guzik nie był w stanie go wyłączyć lub odblokować. Laptop został odłączony od ładowarki lecz pracował nadal na baterii. Tak więc siostra wyjęła baterie. Laptop się wyłączył. Po włożeniu baterii i podpięciu zasilacza jest teraz brak reakcji. Na baterii laptop także nie startuje. W gnieżdzie ładowarki nie zapala się nawet dioda. Zasilacz sprawdzony na innym laptopie i jest sprawny, a zasilacz z innego laptopa nic nie zmienia. Z Dellami nie mam doświadczenia bo z tego co się orientują to na płycie laptopa jest układ odpowiadający za identyfikację zasilacza. Proszę o poradę gdzie zacząć szukanie usterki. Dodam że bateria w chwili obecnej nie jest ładowana a po wciśnięciu testera zaświeca się na niej jedna dioda. Gniazdo zasilacza zostało posprawdzane i jest sprawne ale nie wiem czy dioda w nim ma jakiś wpływ na pracę laptopa bo jej jeszcze nie sprawdzałem.
  • #2 9484666
    sebo1_30
    Poziom 16  
    Witam ponownie. Widzę że nikt nie potrafi pomóc. Dokładny model tego laptopa tp dell studio 1535 pp33l
  • #3 10213455
    Puchus
    Poziom 2  
    Witam Kolego!

Czy rozwiązałeś może ten problem bo znalazłem się w identycznej sytuacji.

Pozdrawiam
  • #4 10215495
    sebo1_30
    Poziom 16  
    Niestety nie poradziłem sobie z problemem. Z braku czasu laptop odłożony na półkę i kurzem zarasta.
  • #5 10215715
    wronski_gedeon
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Hej koledzy mam podobny problem, ale zauważyłem, że mam problem z wyjściem napięć w TPS51120, zamówiłem i czekam aż przyjdzie mi ten układ. Jak mi się uda to dam znać.
  • #6 10295955
    inv4der
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Jak tam naprawa owego modelu??
  • #7 10308645
    wronski_gedeon
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Dalej nici. wymieniłem wszystkie przetwornice i nic.
  • #8 10560721
    sebo1_30
    Poziom 16  
    Ja także na razie nie poradziłem sobie z problemem. Temat proponuję zamknąć bo laptop został sprzedany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem Dell PP33L (model Studio 1535), który przestał reagować po zawieszeniu. Po odłączeniu zasilacza i wyjęciu baterii, laptop nie uruchamia się ani na zasilaczu, ani na baterii. Zasilacz został sprawdzony na innym urządzeniu i działa poprawnie. Użytkownik podejrzewa, że problem może leżeć w układzie TPS51120 odpowiedzialnym za zasilanie. Inni uczestnicy forum również mają podobne problemy, ale nie znaleźli skutecznych rozwiązań. Ostatecznie, autor tematu zdecydował się sprzedać laptopa, nie rozwiązując problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA