logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać firmware do LG 42LG3000 przez RS232?

marekchyla1994 11 Maj 2011 07:42 3341 7
REKLAMA
  • #1 9494127
    marekchyla1994

Poziom 19  
    Ocena: 57
    Witam mam problem z tym telewizorem ,padło w nim oprogramowanie przez zabawę właściciela telewizora chciał bym zaprogramować telewizor przez typowy port com-a ponieważ nie idzie juz programować przez usb,mam juz wsad i kabel brakuje mi tylko jak wgrać ten wsad z tego co mi sie zdaje ładuje sie go przez hyperterminala ale pewności tez nie mem wiec chciałem sie zapytać jak go wgrać

Przypominam, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni. Regulamin pkt 3.1.13. Ponadto https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1796351.html pkt 3 i 10. Proszę poprawić wszystko. [@m]
    Konto firmowe:
    Marek Chyła
    brak adresu, Grudziądz, 86-300
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9502427
    marekchyla1994

Poziom 19  
    tak chcę wgrać nowy soft model procka to lg73636-ls ,w telewizorze jest usterka że czasem się włączy ale we większości nie jak nie chce się odpalić to pali się lekko dioda na niebiesko
    Konto firmowe:
    Marek Chyła
  • REKLAMA
  • #5 9503654
    marekchyla1994

Poziom 19  
    mam kabel rs232 null modem

Moderowany przez mirex:

Kolega kilka dni temu "zarobił" czwarte ostrzeżenie. Za to samo - regulamin pkt 3.1.13. Obawiam się, że niebawem nastąpi koniec kolegi "kariery" na tym forum.
    Proszę przyjąć wreszcie do wiadomości, że rejestrując się tutaj, "ptaszkiem" zobowiązał się kolega do respektowania Regulaminu Forum i zasad określonych w poszczególnych działach! Jak się nie podobają reguły naszej społeczności, to obowiązku uczestnictwa tutaj nie ma.
    Już teraz mógłbym dać to piąte ostrzeżenie i tym samym kolegi konto zablokować - regulamin pkt 3.3, 3.1.13.
    Poczekam jednak na przemyślenie przez kolegę tego co napisałem.

Konto firmowe:
    Marek Chyła
  • #6 9773632
    Autsaider25
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Mam interfejs ale nie lepiej wgrać przez USB Proszę bardzo
    Załączniki:
    • binary.zip (2.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 9773713
    lamer.
    Poziom 33  
    Ocena: 49
    Autsaider25 napisał:
    Mam interfejs ale nie lepiej wgrać przez USB Proszę bardzo

Czy ktoś może to zweryfikować, bo mam poważne obawy.
  • #8 9777608
    Autsaider25
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Plik został pobrany z tej stronki ---http://gsfs-eu.lge.com/images/login.jpg---
    Więc jest pewny w załączniku opis jak dokonać aktualizacji oprogramowania dzięki USB.
    Załączniki:
    • USB_DownLoad_LCD.ppt (4.58 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z telewizorem LG 42LG3000, który przestał działać z powodu uszkodzenia oprogramowania. Chce wgrać nowy firmware przez port RS232, ponieważ USB nie działa. W odpowiedziach podano, że potrzebny jest interfejs oraz program do aktualizacji. Użytkownik posiada kabel RS232 null modem, ale niektórzy sugerują, że lepszą opcją byłoby wgranie przez USB. Wskazano również na dostępność dokumentacji serwisowej oraz plików do pobrania z internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA