logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Długi dźwięk szczekania psów do odstraszania kretów w formacie MP3/WMA/WAV

lubon124 11 Maj 2011 20:37 3128 12
REKLAMA
  • #1 9496207
    lubon124
    Poziom 19  
    Ocena: 96
    Witam.
    Tak jak w temacie potrzebuję szczekanie psów...(dźwięk) najlepiej baaardzo długi :)
    i w formacie MP3 lub WMA lub WAV. Konieczny mi taki dźwięk do odstraszania kretów z ogrodu mojej babci :D
    Za plik przewidziane są punkciki :P
    Pozdrawiam.

PS: Szukanie w google dało mi trzy dźwięki po kilka sekund a to za mało :P
  • REKLAMA
  • #2 9496527
    zeimp
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 2343
    Jaki to ma być pies (rasa) i jak długie nagranie? :D
  • REKLAMA
  • #3 9496613
    lubon124
    Poziom 19  
    zeimp napisał:
    Jaki to ma być pies (rasa) i jak długie nagranie? :D

Rasa nie ma większego znaczenia :) tak jak pisałem - ma to za zadanie odstraszać krety... jednak nagranie szczekania przedstawiciela rasy np. Labradora czy dobermana byłoby najlepsze :)
    Co do długości, to najlepiej kilka minut(z 2 minuty czy 5 minut) najlepiej różne szczekania :)

PS: to będzie kilka głośniczków, wzmacniacz i odtwarzacz :) + szczekanie = brak kretów :D
  • #4 9496619
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Żadne szczekanie nie odstraszy kreta, tym bardziej sztuczne (nagranie). Od kilku lat robię tzw wiatraki z butelek nisko przy ziemi i wsypuję odrobinę soli. Póki co działa. Dużo w necie można znaleźć na ten temat ale zazwyczaj nie sprawdza się.
    P.S. Dodam, że krety "boją" się niskich częstotliwości a więc nie bardzo rozumiem jak to się ma do szczekania psa? ;)
  • REKLAMA
  • #5 9496635
    lubon124
    Poziom 19  
    zabex napisał:
    Żadne szczekanie nie odstraszy kreta, tym bardziej sztuczne (nagranie). Od kilku lat robię tzw wiatraki z butelek nisko przy ziemi i wsypuję odrobinę soli. Póki co działa. Dużo w necie można znaleźć na ten temat ale zazwyczaj nie sprawdzają się.
    P.S. Dodam, że krety "boją" się niskich częstotliwości a więc nie bardzo rozumiem jak to się ma do szczekania psa? ;)

Problem w tym że tzw. wiatraki ich nie odstraszają, woda też, a piszczące tyczki na solar to wyrzucanie kasy w błoto :P
  • #6 9496642
    zabex
    Poziom 22  
    Skoro wiatraczki nie działają to polecam wlać w dziury kreta ;) Brzmi śmiesznie ale też się sprawdziło.
  • #7 9496658
    lowbird
    Poziom 23  
    Ocena: 45
    Miałem kiedyś nagrane dyktafonem, jak mnie spisywali.
  • #8 9496976
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Google --> hasło "dog barking", czyli "szczekanie psa" (wprawdzie w języku zagranicznym) --> SZUKAJ -- klikaj.
  • REKLAMA
  • #10 9497012
    zabex
    Poziom 22  
    Błażej Ty piszesz o ultradźwiękach które "działają" na szczury, myszy itp. Nie mają nic wspólnego z odstraszaniem kretów które "reagują" na infra-dźwięki. Czyli poniżej 20Hz (około 12Hz).
    Rzecz dzieje się pod ziemią a nie nad nią więc częstotliwość dźwięku (sygnału poniżej 12Hz) ma duże znaczenie!
  • #12 9499503
    lubon124
    Poziom 19  
    romeok01 napisał:
    Ściągnij sobie płyte głośny sąsiad -> Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Jest tam nagranie szczekającego psa.

Dzięki :) punkciki poszły :D
  • #13 9506482
    Duduś74
    Moderator - Na Wesoło HydePark
    Ocena: 224
    Problem rozwiązany, temat usuwam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał długiego nagrania szczekania psów w formacie MP3, WMA lub WAV, aby użyć go do odstraszania kretów w ogrodzie. W odpowiedziach zasugerowano, że szczekanie psów może nie być skuteczne w odstraszaniu kretów, które reagują na niskie częstotliwości dźwięków. Proponowano alternatywne metody, takie jak wiatraki z butelek czy wlewanie wody do dziur kreta. Użytkownik otrzymał wskazówki dotyczące poszukiwania nagrań w Internecie oraz podzielił się, że problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA