logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy siłownik z łamanym ramieniem sprawdzi się w bramie 180cm? Napędy Beninca BYou?

arek-tsz 11 Maj 2011 23:07 5667 2
  • #1 9496891
    arek-tsz
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Sytuacja wygląda następująco
    Brama dwuskrzydłowa, długość skrzydła 180cm, słupki z profila stalowego 100/100.
    Brama otwiera się do zewnątrz posesji, i chodzi bardzo lekko.
    Czy zastosowanie siłownika z łamanym ramieniem i zamienienie mu biegunów (zamykanie / otwieranie) pozwoli wypychać bramę na zewnątrz w miarę bezawaryjnie? Pomijam fakt że siłownik jest szerszy od słupka.

Pytanie drugie, montował ktoś napędy Beninca serii BYou? Warto w to wchodzić?
  • Pomocny post
    #2 9502588
    snopek4
    Poziom 20  
    Ocena: 173
    Na siłownikach z ramieniem łamanym tego nie zrobisz (osobiście jeszcze czegoś takiego nie robiłem i nie widziałem). Otwieranie bramy na zewnątrz robiłem zazwyczaj do bram garażowych dwu-skrzydłowych na 414 Faac lub ATI Came. W instrukcji do ATI masz nawet rozrysowane wymiaru montażu w ten sposób siłownika.
    Czy siłownik z łamanym ramieniem sprawdzi się w bramie 180cm? Napędy Beninca BYou?

Uwaga: ten sposób montażu zawęża światło wjazdu. Można jeszcze zrobić to na siłownikach podziemnych, ale to już inna półka cenowa.
  • #3 9503136
    arek-tsz
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Dzięki za pomoc. Siłowniki podziemne oczywiście znam, ale ze względu na cenę, klient odrzucił taką opcję z miejsca. Ciekawe co powie na alternatywę tego typu, po zamontowaniu zostaje mu jakieś 3,3 metra wjazdu.

Gdyby ktoś chciał się wypowiedzieć na temat BYOU to czekam na opinie.
REKLAMA