logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czy siłowniki z ramieniem łamanym to dobry wybór?

Vencore 20 Lis 2017 10:51 1458 3
  • #1 16836483
    Vencore
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. posiadam bramę 4m, skrzydła po 2m ~40kg, Szerokie murowane słupki, głębokość osadzenia zawiasu to 14cm. Zastanawiałem się nad typowymi siłownikami jak np. Beninca Bill, ale w końcu zdecydowałem się na siłowniki z ramieniem łamanym z powodu lepszego wyglądu i szybszego czasu otwierania. Zastanawiam się czy takie siłowniki w moim przypadku to dobry wybór?
    Czy może wybrać coś innego? Budżet to około 2100zł bez montażu.
  • Pomocny post
    #2 16836891
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3619
    Większość doświadczonych forumowiczów odradza łamane. Być może z racji notorycznych napraw od strzałów w bramę mają złe doświadczenia.
    Fakt, są delikatne (tak na boku - w sumie założyłem takowych mało - na ponad setkę rozwiernych bodaj 5 ramieniowych - ale wszystkie do tej pory działają).
    W końcu bez rygla KAŹDY bramowy siłownik da się wyłamać niespecjalnym nakładem sił.
    Ogólnie jestem za - sama ich konstrukcja gwarantuje długowieczność oraz wysoką kulturę pracy. A jak komuś zależy na sejfie - można założyć rygiel.
    Są droższe - w/w budżet ledwo wystarczy na sprzęt. A montaź albo samaemu albo dopłacasz.
  • #4 17477682
    Vencore
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Minął rok, kupiłem Benince Ben. Sprzęt montowałem sam, wszystko bez problemów siłowniki otwierają się bardzo szybko, nie tak jak w przypadku ślimakowych. Jedynie skrzynki na słupkach wyglądają trochę dziwnie ale to już kwestia gustu.
REKLAMA