logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RTL8180L na Windows XP - brak połączenia, jak wgrać firmware?

miniek. 14 Maj 2011 13:22 1206 6
REKLAMA
  • #1 9504317
    miniek.
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Witam niedawno zakupiłem kartę wifi na chipsecie RTL8180L zainstalowałem stery ale niestety pisze brak połączenia i nie znajduje sieci . Mam xp i sieć wifi sprawdzałem na innej karcie i działa bez zarzutu . Czy to wina sterownika albo czy to wina softu i kolejne pytanie się nasuwa czy można wgrać firmware do sieciówki i jak to zrobić?Proszę o odp.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9504530
    miniek.
    Poziom 14  
    Tak te też instalowałem i tak samo jest brak połączenia i nie znajduje sieci
  • REKLAMA
  • #4 9504624
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    Menadżer urządzeń -> karty sieciowe - są jakieś wykrzykniki czy karta jest na liście jako działająca normalnie?
    Masz możliwość podłączenia tej karty do innego kompa?
    Masz możliwość reklamowania karty u sprzedawcy?
  • REKLAMA
  • #5 9504659
    miniek.
    Poziom 14  
    Menedżer urządzeń jest ok wykrywa kartę jako rtl8180 także lista sieciówek zwinięta . Karta była już na innym kompie ale to samo i niestety nie mogę zwrócić kupiłem ją na giełdzie komputerowej dlatego teraz wiem po tym że niestety ktoś wcisnął mi bubel i nie wiem czy da się wgrać do niej firmware czy do kosza bo nigdy nie wgrywałem do sieciówki i nie-wiem czy jest w ogóle taka opcja
  • #6 9504669
    fiend_
    Poziom 43  
    Ocena: 223
    Karta sieciowa to nie jest ogromny wydatek, więc jeśli nijak nie uda ci się zmusić jej do pracy, po prostu kup jakąkolwiek 10/100MB w sklepie komputerowym w twojej miejscowości. Gwarancja i tak by nie była opłacalna (wysyłka).
  • #7 9504792
    miniek.
    Poziom 14  
    Dobra i tak już poszła przed chwilą do kosza dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedzi .Zamykam temat

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z kartą Wi-Fi na chipsecie RTL8180L, która nie łączy się z siecią w systemie Windows XP, mimo zainstalowanych sterowników. Po sprawdzeniu Menedżera urządzeń, karta była wykrywana poprawnie, ale nie znajdowała dostępnych sieci. Użytkownik próbował karty na innym komputerze, jednak problem pozostał. Ostatecznie zdecydował się na wyrzucenie karty, uznając ją za wadliwą, ponieważ nie mógł jej zwrócić. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie sterowników oraz możliwość zakupu nowej karty sieciowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA