logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maszynka elektryczna do twardego zarostu, budżet 700-800 PLN, co polecacie?

maG_xx 14 Maj 2011 18:14 11601 7
REKLAMA
  • #1 9505193
    maG_xx
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam, mam problem z moim zarostem, jest on bardzo twardy.
    Może i wszystko by było ok gdyby skóra nie była delikatna!
    Maszynki np.gilette 3 ostrza wystarczają mi na jeden raz i to się dokładnie taka nie mogę ogolić, gdzie moi koledzy taka gola sie kilka razy...
    Ostatnio kupiłem sobie Wilkinsona Hydro 5 , ma 5 ostrzy i muszę przyznać ze tą ogoliłem się idealnie ale tylko za pierwszym razem :( za drugim już było ciężko.
    Nie wiem dlaczego noże tak szybko się tępią, takimi ostrzami ludzie gola się po 2 miesiące !
    Teraz postanowiłem sobie kupić maszynkę elektryczną,najlepiej jakaś prostą bez żadnych stacji czyszczących.
    Jakie polecacie na mój zarost ? takie do 700-800 pln ?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9505365
    Taenia_Saginata
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    A może zamiast elektrycznej maszynka na żyletki i dobre przygotowanie?

Żyletki też Ci się będą zużywać ale kosztują grosze więc sobie można wymieniać. Porządna maszynka to kilkadziesiąt złotych, ja mam Parkera 90R i jest dobry. Trzeba trochę poćwiczyć ale goli sporo lepiej niż te Machy 3 itp.

Kolejna sprawa, te pianki i żele do golenia kiepsko sobie dają radę z przygotowaniem i zmiękczeniem zarostu. Ręcznik z gorącą wodą, porządny pędzel z borsuka i mydło albo krem do golenia sporo pomagają.
  • REKLAMA
  • #3 9505389
    Paolo1976
    Poziom 24  
    Ocena: 424
    A próbowałeś Gillette Fusion z pięcioma ostrzami? Mam podobny problem jak Ty i Gillette Fusion pasowała mi idealnie. Goliłem się nią komfortowo kilka razy bez stępienia. Żadna elektryczna mi nie pasowała.
  • REKLAMA
  • #5 9506307
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1072
    A golisz się codziennie? bo może ci po prostu ostrza zabijają się zarostem a nie ostrza tępią.
  • #6 9506774
    maG_xx
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Gole się co trzeci dzień.
    co do fusion nie próbowałem ale miałem już kilka tego typu.
    Kiedyś goliłem się Gilette M-Power i było ok. ale od jakiegoś czasu to się zmieniło nie wiem dalczego.
    Właśnie dlatego szukam na forum wypowiedzi ludzi którzy mieli może podobny problem aby nie wtopić z kupnem nie odpowiedniej maszynki.
  • #7 9507965
    Fsoliebhaber
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Kolego mam identyczny co Ty problem z zarostem - twardy i szorstki jak nie wiem co...
    Nie wiem dlaczego markowe maszynki tępią się dosłownie po 2 razach.
    Za trzecim golenie to istna mordęga.

Mój problem rozwiązała ta oto maszynka:

http://remington24.pl/sklep/golarki-rotacyjne...ska-rotacyjna-diamond360-remington-r6130.html

Łatwa w czyszczeniu. Używam już od pół roku i jestem zadowolony. Warunek: golić się codziennie.
  • REKLAMA
  • #8 9508060
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    Też się z tym problemem borykam. Jeżeli elektryczna to glowice z trzema pierścieniami golacymi (kazda po 3 nie 3 po 1) i wtedy trzeba się golić codziennie. Jak zwykle maszynki to zauważyłem ze najlepiej mi się goli takimi z nieruchomymi główkami (czyli nie machy żadne) bo pierwsze ostrze łapie kłaka się nas nim zacina i wygina główkę także reszta ostrzy i tak prawie nie goli. No i jakieś 10 minut czekania aż pianka zacznie działać. Ja np w tym czasie pakuje torbę albo coś :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje elektrycznej maszynki do golenia, która poradzi sobie z twardym zarostem w budżecie 700-800 PLN. Wspomniano o problemach z tradycyjnymi maszynkami, które szybko się tępią, oraz o konieczności codziennego golenia. Użytkownicy sugerują różne rozwiązania, w tym maszynki na żyletki, takie jak Parker 90R, oraz elektryczne, jak Remington R6130. Wskazano również na znaczenie odpowiedniego przygotowania zarostu przed goleniem oraz na preferencje dotyczące głowic golących.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA