logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-link Di-604, kłopoty ze strumieniowaniem sygnału

robsson1988 16 Maj 2011 18:01 995 3
REKLAMA
  • #1 9512808
    robsson1988
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam, mając niestety tylko teoretyczną wiedzę z zakresu sieci komputerowych zakupiłem ruter D-Link DI-604. Przestudiowałem manuala, skonfigurowałem sprzęt i inne urządzenia sieciowe i niby wszystko działała, dopóki nie spróbuję uruchomić usługi TV, dostarczanej za pomocą protokołu UDP. Ruter, który zakupiłem to dość popularny model ( i tani :/ ) i niby zapewnia tę obsługę, ale w praktyce wygląda to nieco inaczej. Czy ktoś już może zetknął się z podobnym problemem? Ustawianie DMZ i nawet wyłączanie firewalla nic nie pomogło. Proszę o jakąś radę

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9514490
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 743
    Cytat:
    dopóki nie spróbuję uruchomić usługi TV,
    Sprecyzuj bo nie za wiele podałeś szczegółów istoty problemu (nawet nie wiem co to jest usługa TV).
  • REKLAMA
  • #3 9515525
    robsson1988
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    hermes-80 napisał:
    Sprecyzuj bo nie za wiele podałeś szczegółów istoty problemu (nawet nie wiem co to jest usługa TV).

Korzystam z programu VLC, w sieci jest drugi komputer który rozsyła broadcast na całą sieć. W programie jest opcja "Strumienie sieciowe (SAP)", mam ją włączoną i odbieram kanały TV. Tak to w skrócie wygląda. Po instalacji rutera wszystko śmiga prócz strumieniowania tv...
  • #4 9515712
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 328
    Jak video rozsyłane jest na multicasty(adresy rozpoczynające się od 224), to chyba będzie problem z tym - jeśli możesz przełączyć DI-604 w tryb samego AP to powinno działać.

Routowanie multicastów raczej nie przejdzie...
REKLAMA