logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić zrywane połączenie w routerze D-Link DI-604?

gronia 06 Paź 2005 23:17 1131 4
REKLAMA
  • #1 1879021
    gronia
    Poziom 2  
    rozdzielilem za pomoca tego rutera poloncznie 256 z sieci osiedlowej na dwa kompy. Wszytko ladnie rozdzielilo ale co kilkanasice sekund jest przerywane poloncznie i zaraz wznawiane czy jest jakis sposob aby to naprawic??? moze sie ktos juz spotkal z tym problemem i wie co trzeba przestawic
  • REKLAMA
  • #2 1884063
    Boleko
    Poziom 11  
    Witam.Mam podobny problem i do końca nie wiem jak temu zaradzić. Ogólnie rzecz biorąc D-link powoli przepada w moich oczach.
    Im słabszy sygnał, tym częściej zrywa połączenie. Czasami chodzi 5h bez przerwy, czasami co minutę zrywa. Pewnie to wina odległości anten i braku bezpośredniego widzenia się przez nie. Możliwe, że mamy uszkodzone d-linki. Mam też drugi egzemplarz, który w innych warunkach chodzi bez zarzutu.
  • REKLAMA
  • #3 1884751
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    604 to router wiec nie ma mowy o sygnale i polaczeniu bo kolega powyzej chyba o radioce myslal, 604 dzialaj stabilniej po zmianie fw na najnowszy, wieszaja sie szczegolnie przy duzej ilosci polaczen p2p np, zmiana fw poprawia prace. On sie wiesza resetuje czy jak , jak sie zachowuja diody i status routera?
  • REKLAMA
  • #4 1888438
    Boleko
    Poziom 11  
    Witam
    Tak chodziło mi o wi-fi. Router gubi pingi, zrywa połączenie. Założyłem antenę dipol niby 5dBi-żadnych zmian. No może trochę stabilniejszy sygnał. "Wiszą na nim jedynie 2 kompy - laptop (DWL-650) i stacjonarny DWL-520+.
    Ostatnimi czasy po prostu mnie szlag trafia, jak co chwilę widzę ginące połączenie. Myślę sobie - co za "badziew".
    Najlepsze to, że u znajomej stawiałem sieć na tym samym routerze i neo i tam działa poprawnie.
    Mam wersję softu 1.0., czyli starą. Będę musiał zmienić. Czy jest duże ryzyko - raczej nie :). Podobne chyba jak przy upgrade bios'u, prawda?

Pozdrawiam wszystkich.
  • #5 1947352
    gronia
    Poziom 2  
    Zmiana biosu poszla bez problemu mam najnowsza wersje ale to nic nie daje jak wloncze pinga np onet czy wp to stron juz nie zrywa ale w dc problem jest nadal
REKLAMA