logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie radia PIONEER DEH-2300UB - brak końcówek kabli, co zrobić?

bartek_ab6 17 Maj 2011 16:59 3140 7
REKLAMA
  • #1 9516224
    bartek_ab6
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z podłączeniem radia samochodowego dzisiaj. Przyszła dzisiaj do mnie paczka wszystko ok , w zestawie jest dołączona kostka zdjęcie na dole i jest odłączony jeden kabel (niebieski) a drugi żółty nie ma końcówki czy tak powinno być ??.
    Powiedzcie jak to powinno być zamontowane ??
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 9516239
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 100
    Munte - to wyciszenie zostaw wolne.
    Remote - to jest do włączenia wzmacniacza jak radio włączasz.
    Zestawu głośno mówiącego używasz?
    Masz sterowanie przy kierownicy to też możesz podłączyć ale to dla bardziej ambitnych :)
  • REKLAMA
  • #3 9516313
    bartek_ab6
    Poziom 12  
    Nie nie mam sterowania z kierownicy ani zestawu głośno mówiącego.
    Mam Audi A4 B5 z seryjnymi głośnikami noki z subem z wzmacniaczem.
    TO powiedz ostatecznie co mam zrobić z tą kostką co podłączyć a co nie.
    Powiem że stare radio włącza się bez przekręcenia stacyjki po prostu sam włączam
  • REKLAMA
  • #4 9516322
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    Kostka do kostki.
    a niebieski REMOTE przewód do wzmacniacza do wejścia obok +12 i masy i będzie ci się wszytko załączało po kluczyku i nie będziesz miał problemów z akumulatorem :P
  • REKLAMA
  • #5 9516360
    bartek_ab6
    Poziom 12  
    Mam po prostu podłączyć ten niebieski kabelek do niebieskiego i będzie odpalało się radio od kluczyka ???
  • #6 9516378
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    bartek_ab6 napisał:
    Mam po prostu podłączyć ten niebieski kabelek do niebieskiego i będzie odpalało się radio od kluczyka ???

Tak. A drugie niebieski gdzie masz? :)
  • #7 9516432
    bartek_ab6
    Poziom 12  
    Nie już nic jestem zaje... mułem ;D Dzieki bardzo jak będzie działać to dam znać ;)
  • #8 9516438
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3624
    Przecież to jest kostka ISO. Opisana wszerz i wzdłuż na forum. Jako całość i jako każdy przewód z osobna.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem radia samochodowego PIONEER DEH-2300UB. W zestawie dołączona jest kostka, z której jeden kabel (niebieski) jest odłączony, a drugi (żółty) nie ma końcówki. Użytkownik pyta, jak prawidłowo podłączyć te kable. Odpowiedzi sugerują, że niebieski kabel powinien być podłączony do wzmacniacza, co umożliwi włączanie radia po przekręceniu kluczyka. Użytkownik potwierdza, że nie ma sterowania z kierownicy ani zestawu głośnomówiącego, a jego stare radio działało bez przekręcania stacyjki. W końcu uzyskuje potwierdzenie, że podłączenie niebieskiego kabla do odpowiedniego miejsca rozwiąże problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA