logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Word 2010 - jak wyłączyć drukowanie do pliku i drukować na papierze?

ArekLublin1983 17 Maj 2011 17:56 14778 7
REKLAMA
  • #1 9516397
    ArekLublin1983
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam!

Mam problem z Wordem lub drukarką kiedy wybieram opcję drukuj program chce drukować tylko do pliku. Nie mogę niczego wydrukować na papierze chociaż drukarka jest zainstalowana i podłączona.
  • REKLAMA
  • #2 9516404
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    Wejdź do panelu sterowania > Drukarki i faksy i zmień drukarkę domyślną.
  • REKLAMA
  • #3 9516436
    ArekLublin1983
    Poziom 10  
    Fizyczna drukarka była ustawiona na domyślną i mimo to się to dzieje
  • REKLAMA
  • #4 9516477
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1080
    Wydruk z notatnika jest możliwy, czy ten sam objaw?
    W pierwszym wypadku sprawdź opcje apletu "drukuj" z Office'a, w drugim jednak raz jeszcze zajrzyj tam, gdzie Cię PeteSH "wysyłał".

PS.
    Informacje dot. systemu, drukarki oraz okoliczności wystąpienia objawu mogłyby być przydatne.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 9516498
    ArekLublin1983
    Poziom 10  
    W notatniku i Wordpadzie to samo - chce drukować tylko do pliku.
    System Windows 7 Ultimate, drukarka Samsung CLP 315 (drukarka działa normalnie na XP więc to chyba nie problem z drukarką), co do okoliczności to była po prostu próba wydrukowania pliku w Wordzie.
  • #7 9516681
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    Kliknij na drukarkę, wejdź we właściwości drukarki i tam znajdź opis na jakim porcie drukarka jest podpięta do komputera.
  • REKLAMA
  • #8 9516855
    ArekLublin1983
    Poziom 10  
    @PeteSh - To jest chyba dobry trop bo w opcjach drukarki był zaznoczony port file - drukowanie do pliku. Tylku jaki tu teraz port wybrać? Mam podłączony pod USB więc wybrałem USB ale tym razem komp nie widzi drukarki. Spróbuję może zainstalować te sterowniki, bo instalowałem wcześniej przez Windowsa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z drukowaniem w programie Word 2010, gdzie zamiast drukować na papierze, dokumenty są kierowane do pliku. Pomimo że drukarka Samsung CLP 315 jest zainstalowana i działa na systemie XP, w Windows 7 Ultimate występują trudności. Użytkownik sprawdził ustawienia drukarki, które wskazywały na port "file" do drukowania. Sugerowane rozwiązania obejmują zmianę domyślnej drukarki w panelu sterowania, sprawdzenie portu, do którego drukarka jest podłączona, oraz ponowną instalację sterowników drukarki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA