Hej. Potrzebuję pomocy dobrych ludzi na elektrodzie. Mianowicie, mam na zaliczenie zajęć z programowania napisać program jakiejś maszynki PLC na drabinkach. Poźniej muszę to narysować nastepująco: Pulpit operatora->Sterownik-> Maszyna. Na pulpicie jakieś guziki włącz, wyłącz i np. dioda do alarmu. Nie mam kompletnie pomysłu jak coś takiego zrobić, a może ktoś tutaj robił taki projekcik gdzies w jakimś celu. Myślałem o jakiejś taśmie na której jedzie np. puszka, zatrzymuje sie w danym mijescu, maszyna wciska wieczko przez np. 2s i puszka odjeżdża dalej. Nie mam pomysłu jak się za to zabrać:/ Może ktoś poratuje
Ja Cię poratuję Regulaminem, - 3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
Albo Masz jakiś pomysł jak to zrobić, albo post trafi do kosza. Gotowców niestety nie będzie. [sq9jjh]
Ja Cię poratuję Regulaminem, - 3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
Albo Masz jakiś pomysł jak to zrobić, albo post trafi do kosza. Gotowców niestety nie będzie. [sq9jjh]