logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Strona jako serwer FTP. Pliki z przypisanymi uprawnieniami.

pawco 18 Maj 2011 11:56 1898 4
REKLAMA
  • #1 9519030
    pawco
    Poziom 12  
    Ocena: 50
    Witam, mam pytanie, może lamerskie ale już któryś dzień nie potrafię nic znaleźć.
    Potrzebuję stworzyć stronę, ma to być coś w rodzaju ftp.
    Nie mam tego robić na własnym PC lecz na np ovh czy innym portalu. Chodzi o to by postawić tam stronę, na stronie mają być tylko pliki i dostęp do nich ma być na login i hasło.
    Dokładnie chodzi o to by można było do każdego pliku przypisać uprawnienia dla osób. Każdy z plików mogłaby ściągać tylko osoba która miałaby dostęp przypisany przeze mnie.
    Musiałbym mieć dostęp w jakiś łatwy sposób by można było dodać kolejną osobę która mogłaby pobierać dany plik.
    Pasowałoby też by była jakaś kontrola nad tym, czyli by można było zobaczyć ile dany login pobrał razy i w jakim czasie plik lub pliki. Jakaś prosta statystyka pobierania, podglądu.
    Nie wiem czy dobrze opisałem, ale jak to możliwe i ktoś zna rozwiązania na mój problem to proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9519334
    pawco
    Poziom 12  
    Ok, dziękuję za naprowadzenie.
    Tylko to bezpłatne to tak na prawdę nie jest bezpłatne, boby coś mieć u nich trzeba zapłacić. Nie widziałem prócz dema wersji darmowej.
    Drugi link działa ale nie działają odnośniki na stronie która się otwiera, chciałem bardziej coś co mógłbym zainstalować na ovh które mam wykupione lub innym serwerze. Nie chciałbym czegoś za co ktoś zbiera co miesiąc czynsz. mógłbym zapłacić za licencję programu który pozwoli zainstalować coś takiego na swojej stronie. Wersja opłat miesięcznych za to odpada. Na razie dziękuję i szukam dalej.
  • REKLAMA
  • #4 9521582
    Xamil
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Na większości hostingów masz taką możliwość. Masz na koncie katalogi public_html i public_ftp a dostęp do nich odpowiednio przez http:// i ftp://
  • #5 9522098
    pawco
    Poziom 12  
    Nie do końca się rozumiemy. Chciałem to postawić na stronie na której oczywiście taka opcja jest ale nie jest to ani wygodne do użytkowania ani nie da się łatwo dopisać nowego użytkownika, czy przydzielić mu praw dostępu np na ilość ściągnięć czy czas w jakim może ściągnąć plik.
    Są oczywiście takie strony płatne (np. ta która została podana w pierwszej odpowiedzi) na których można kupić taką opcję. Ja chciałem coś podobnego postawić na serwerze który już mam wykupiony.
    Widziałem dawno temu kiedy jeszcze tego nie potrzebowałem coś takiego było to napisane na PHP + MySQL i według opisu działało idealnie. Ale to było ponad dwa lata temu i wtedy nie potrzebowałem tego. A szukając dziś niestety nie mogę nic znaleźć.
REKLAMA