logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat elektryczny ECU Bosch EDC152C dla Citroen Xsara 2.0 HDi 2001

wspanialy69 19 Maj 2011 23:13 27313 3
  • #1 9525286
    wspanialy69
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam

czy ktoś byłby tak miły i podesłał na forum (albo na priv) schemat elektryczny kalkulatora wtrysku dla
    Citroen Xsara 2.0 HDi rok produkcji maj 2001 (pierwsze 10 znaków nr VIN VF7N0RHYB)
    ECU Bosch EDC152C z 88-pinowym stykiem
    coś podobnego jak na załączonym poniżej obrazku

zaznaczam że chodzi mi tylko i wyłącznie o model podany powyżej ponieważ podobne schematy (silnik RHY z Boschem EDC152C, dla Peugeot i Xsara Picasso oraz Xsara 2 ale z trzema stykami do ECU) posiadam, niestety ku mojemu zaskoczeniu różnią się one, zwłaszcza w zakresie połączeń masowych, trudno zatem bawić się w jakąś diagnostykę...
  • #2 9525828
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 9526202
    wspanialy69
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    dzięki za odpowiedź
    co prawda załączony PDF jest całkiem pusty, ale to nic nie szkodzi ponieważ posiadam pełną dokumentacją elektryczną do Peugeot (PSA Schematique)

bardziej chodziło by mi o coś z Lexii, tak jak na poniższym rysunku w lewej dolnej części
    tylko oczywiście w innej rozdzielczości żeby było widać numery kabli, pinów itp
    a już rysunek z rozmieszczeniem i nazewnictwem połączeń między kablami (widziałem taki w jakiejś książkowej dokumentacji warsztatowej), eh...
    z pewnych względów (wyłuszczonych w pierwszym mailu), uważam że mogą jednak istnieć różnice w okablowaniu między Citroen a Peugeot, dlatego chciałbym się upewnić zanim pierwszy raz w życiu zacznę grzebać w głównej wiązce elektrycznej w komorze silnika
  • #4 12897155
    konrad741
    Poziom 11  
    Ocena: 24
    Podłącze sie pod temat .
    Moze ktoś podrzuci mi na priv schemat elektryczny do xsary picasso 2,0 hdi 90 km ecu bosch edc15. trzy wtyki .
    Po zalaniu padła płyta ecu i cztery piny sa wypalone .
    Z góry dziękuje .
    Pozdrawiam
REKLAMA