logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VirtualDub - Jak podzielić film bez błędu braku miejsca na dysku?

adam_16_ 10 Lis 2004 18:43 1074 3
REKLAMA
  • #1 975751
    adam_16_
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Chciałbym podzielić film tym programem. Otwieram film. Ustawiam strzałkę na połowę filmu. Wciskam zakładke Video i wciskam SELECT RANGE... Następnie pojawia mi się okno i wpisuje w START OFFSET:
    Time 0, Frames 0. W END OFFSET:Frames(wpisuje liczby które mi się pojawiają na dole). Następnie wciskam FILE i SAVE AS AVI... Zaczyna mi dzielić film. Pojawia mi się że film będzie dzielony przez jakieś 1.5godz. Kiedy jest już 11% pojawia mi się że jest mało miejsca na dysku ( a mam 5GB wolnego) i proces dzielenia zastaje przerwany. Przecież jeżeli film zajmuje 700MB to połowa powinna zajmować ok 350MB (kiedymi się wyłancza proces dzielenia pzry11% to wchodze tam gdzie zapisywałem tą połow filmui zajmuje 4GB a przecie 10% z 350MB to jest 35MB). Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 975754
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Zapewne nie zaznaczyleś kompresji filmu do np. DvX'a.
    Bez tego zapisuje film bez kompresji, więc zajmuje przynajmniej kilka GB.
  • REKLAMA
  • #3 975795
    dan1986
    Poziom 13  
    no to trosze pomieszales, aby podzielic filmik w virtualdubie wystarczy zrobic tak: File--->open video file ; Video-->direct stream copy; Audio--->direct stream copy i source audio musza byc zaznaczone a pozniej bierzesz File--->Save segment avi (na samym dole okna ktore Ci sie pojawi jest File segment size limit in MB: tutaj ladnie wpisujesz ile maksymalnie maja zajmowac powstale pliczki. Takie dzielenie potrwa moze jakies 3-4 minuty. Powodzonka
  • #4 976544
    krzepa_s
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Tu masz stronkę na której gość wszystko powoli opisuje ale przy dzieleniu nie naciskaj klawisza del tak jak on pisze tylko wal bez niego działa sprawdzałem
    http://vcd.abc.pl/
REKLAMA