logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune?

Patmar1 21 Maj 2011 10:32 6283 7
REKLAMA
  • #1 9529000
    Patmar1
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Witam. Ostatnio zakupiłem dysk twardy i chciałbym się upewnic , czy jest on sprawny, oraz czy szybko i odpowiednio działa. Użyłem do tego zakładek z programu HD tune. Proszę o sprawdzenie tego.

Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune? Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune? Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune? Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune?
  • REKLAMA
  • #2 9529165
    scrabypl
    Poziom 25  
    Ocena: 14
    HdTune to po pierwsze odznacz w teście Quick Scan
  • REKLAMA
  • #3 9530321
    Patmar1
    Poziom 13  
    Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune?

Znalazło jeden damaged sektor. Czy to oznacza że dysk jest uszkodzony ? Pozdrawiam.

PS: Dysku nie zakupiłem , lecz ostatni dysk jaki kupowałem był uszkodzony i w ramach gwarancji wymienili mi go na nowy, czyli na ten.

Dodano po 1 [godziny] 51 [minuty]:

Odświeżam , zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Proszę o pomoc.
  • #4 9533345
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10429
    Zrob skan przy pomocy Victorii for windows i daj screen po przeskanowaniu oraz screen z zakladki Smart (nacisnij get smart).
  • #5 9533987
    Patmar1
    Poziom 13  
    Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune? Jak ocenić sprawność nowego dysku twardego za pomocą HD Tune?
  • REKLAMA
  • #6 9534011
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Tak jak widac, masz jeden uszkodzony sektor. Jaki masz zasilacz?
  • REKLAMA
  • #7 9535022
    Patmar1
    Poziom 13  
    Silent Line 425 W.
  • #8 9535254
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Sprawdz miernikiem czy jest sprawany.
    Dysk warto wyzerowac przy pomocy mhdd, nastepnie remap i sprawdzic jak po taj operacji bedzie wygladal smart. Zerowanie usunie wszystkie dane z dysku, jezeli sie zdecydujesz to wczesniej wykonaj kopie danych (lub nawet calego dysku) na innym nosniku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił nowy dysk twardy i chciał ocenić jego sprawność za pomocą programu HD Tune. Po przeprowadzeniu testu, zidentyfikował jeden uszkodzony sektor, co wzbudziło jego obawy o stan dysku. Użytkownicy forum zasugerowali wykonanie dodatkowych testów, w tym skanowania za pomocą programu Victoria oraz sprawdzenia parametrów SMART. Zostały również podane sugestie dotyczące zerowania dysku przy pomocy MHDD oraz remapowania, co może pomóc w naprawie uszkodzonego sektora. Użytkownik podał również informacje o zasilaczu Silent Line 425 W.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA