logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Książki o budowie wzmacniaczy audio: elektronika, projektowanie, chłodzenie

pgp 10 Lis 2004 22:17 1530 5
REKLAMA
  • #1 976330
    pgp
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    POszukuję jakiejś książki traktującej o budowie wzmacniaczy audio.Mniej chodzi tutaj o sfere akustyki i głośników bo tą juz z grubsza poznałem ale o sfere elektroniki , projektowania układów wzmacniacza no i zastosowania odpowiedniego chłodzania(radiatorów).Najlepiej gdyby książka ta była dostępna na rynku lub do zamówienia gdzieś w necie.Musze przyznac że najbardziej ufam źródłom pisanym a nie plotkom.Każdy ma jakies swoje doświadczenie i każdy mówi często inaczej.Chciałbym tą wiedzę sprecyzować bo niestety nie mam funduszy na doświadczalne sprawdzanie.
  • REKLAMA
  • #2 976737
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Najpierw zacznij od czegoś ogólnego (Elektronika, Dieter Nuhrman, jest jeszcze allegro)

jednak nowinki pojawiaja sie bardzo szybko więc i bez lektury czaspism raczej sobie tez nie wyrobisz poglądu.

BYła pozycja u mnie w bibliotece (Tranzystorowe wzmacniacz elektroakustyczne - to by było dobre)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 976758
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Witam
    A co byś powiedział na książkę z biblioteki radioelektronika "Układy amatorskich wzmacniaczy elektroakustycznych" pracy zbiorowej pod kierownictwem Aleksandra Witorta. Książka jest bardzo przystępna, prosta.
    Zawiera:
    Wiadomiści ogólne o wzmacniaczach, parametry, struktura, obliczanie, stabilizacja, radiatory, różne wzmacniacze, mieszacze, przykłady wzmacniaczy, konstrukcje, druki, układy.
    Dla mnie jest ona już zbędna.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #4 981179
    pgp
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Może być ciekawa.Czy można ją jeszcze kupic gdzies.A może sprzedałbyć mi ją skoro nie jest Ci potrzebna.Z którego jest roku ?
  • REKLAMA
  • #5 981343
    Xitami
    Poziom 29  
    Ocena: 31
    Witort? straszny staroć, ani słowa o klasie D. I co z tego? Ano nic! Podstawy się nie zmieniły. Polskie wydanie mi się nie zachowało, powinienem mieć bułgarskie, jak wrócę z piwnicy dam znać.
  • #6 981358
    000andrzej
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Proponuję też EdW wydanie specjalne dotyczące układów Audio z 2003 r. Teoria w przystępym języku + aplikacje.
REKLAMA