logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak zgrać filmy z kamery Sony DCR DVD 405e bez oryginalnej płyty?

gryziwas 27 May 2011 17:05 1164 5
ADVERTISEMENT
  • #1 9550029
    gryziwas
    Level 2  
    Witam,
    zgubiłem oryginalną płytę i nie mogę zgrać na nowym komputerze filmów z kamery. Czy zna ktoś jakiś sposób aby można było zgrywać filmy na komputer bez konieczności zakupu oryginalnej płyty od SONY.
    Proszę o pomoc
  • ADVERTISEMENT
  • #2 9551066
    agraba
    Level 20  
    Help: 43
    Rate: 47
    Witam,
    Wydaje mi się, że w przypadku tej kamery wystarczy wyjąć z niej płytę, włożyć do komputera. Kamera ta zapisuje filmy na płycie w formacie zgodnym ze standardem DVD.
  • ADVERTISEMENT
  • #3 9553155
    gryziwas
    Level 2  
    niestety nie. pokazuje pełny dysk ale nie ma plików.
  • ADVERTISEMENT
  • #4 9557939
    agraba
    Level 20  
    Help: 43
    Rate: 47
    Witam,
    Tak chyba jest, jeśli nie zakończyło się sesji. Płytę trzeba "wypalić". Zobacz jak to zrobić w instrukcji swojej kamery. Strona 52 "finalizowanie". Jeśli nie masz instrukcji, to napisz to wyślę Ci PDF na maila.
  • ADVERTISEMENT
  • #5 9576683
    ro3ert93
    Level 1  
    witam,
    wyślij mi na e-maila pdf z tej instrukcji bede wdzieczny
  • #6 9577706
    gryziwas
    Level 2  
    Aby można było odczytać płytę w innym napędzie trzeba zrobić finalizację na kamerze. i materiał jest w formie płyty dvd z menu itp. Z tym że nie można pojedynczych plików kopiować i montować.
    Ale znalazłem sposób program Ulead VideoStudio 11 ma funkcję importowania. Po tym procesie można działać dowolnie na plikach. Jeszcze się uczę tego programu ale to będzie chyba lepsze rozwiązanie niż wydanie kolejnej kasy na program sony.
ADVERTISEMENT