logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DCR-DVD101E – jak sfinalizować płytę DVD-RW, by odczytać ją na komputerze?

korzen8989 01 Sie 2010 13:13 3601 8
REKLAMA
  • #1 8353764
    korzen8989
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam wszystkich mam pytanie co do mojej nowej kamerki. Kupiłem ja niedawno i jeszcze dobrze nie ogarniam wszystkiego ale głowny nurtujacy mnie problem jest w tym ze po nagraniu jakiegos filmu moge go odtworzyc na kamerze lub podłaczajac kamere do tv, ale wyjmujac płytke dvd-rw z kamerki i wkładajac ja do komputera pokazuje jak by była ona pusta i nic sie nie nagrało, tak samo jest z odtwarzaczem dvd nie odtwarza. ale po włozeniu płytki spowrotem do kamerki moge ogladac, moje zasadnicze pytanie to co zrobic czy jakos trzeba to zapisac na tej płycie przy uzyciu kamery czy cos bardzo prosze o instrukcje i porady, z gory dziekuje

Dodano po 26 [minuty]:

ewentualnie moze ktos posiada instrukcje do tej kamery moze tam cos wyczytam

Dodano po 11 [minuty]:

dowiedziałem sie ze nalezy sfinalizowac nagrywanie jak to zrobic??
  • REKLAMA
  • #2 8354155
    robson h
    Poziom 10  
    jak chcesz oglądać tą płytę na dvd to po nagraniu musisz zakończyć sesje lub zgrać ja na kompie na dysk , na przykład za pomocą windows movie maker, okno inportuj film dvd , lub jakiś inny program nero lob pinacle , ten pierwszy jest na każdym kompie
  • #3 8354193
    korzen8989
    Poziom 12  
    mam nagrany film płyta jest pełna, i jak zakończyć ta sesje, mam jakis przycisk finalize i po nacisnieciu jego pokazuje sie DISC TITLE, EXECUTE, RETURN co nacisnac a nadole jest {finalize}:end
  • REKLAMA
  • #4 8354506
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    Sfinalizuj (obojętnie - z tytułem , czy nie) i sprawdź. ;)

Zerknij w instrukcje obsługi kamery - tam jest wszystko na temat poprawnego nagrania (by np. odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu). ;)
  • #5 8354658
    korzen8989
    Poziom 12  
    właśnie mam problem bo kupiłem używana bez instrukcji moze ktos posiada??
  • REKLAMA
  • #6 8355116
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    Jak po sfinalizowaniu jest ok = dobrze wszystko robisz.
    "Google" Ci się zacięło? ;)
    Link
  • #7 8358929
    korzen8989
    Poziom 12  
    miał bym jeszcze jedna prosbe czy ktos posiada lub potrafi znalezc bo ja jakos nie moge sie natknac na sterowniki do tej kamerki??
  • REKLAMA
  • #8 8387167
    lukol88
    Poziom 1  
    Witaj kolego. Mialem ten sam problem co ty ale znalazlem polska instrukcje dzisiaj i mysle ze damy rade. Instrukcja jest co prawda do sony DCR DVD 91e ale praktycznie niczym nie rozni sie od 101e bo do tego modelu jak na zlosc ciezlo o polska instrukcje.
    http://diplodocs.pl/instrukcja-obslugi-uzytkowania/SONY/DCR-DVD91E-_O
    Wejdz sobie na ta strone i jedna instrukcja jest w jezyku ang a druga po pol.
    Powodzenia :)
  • #9 8657924
    kriswojno
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Wszystko fajnie tylko na kompie wyświetla się 1 cały plik, mimo ,że jet nagranych kilka ujęć i dopiero poprzez bibliotekę można odtwarzać każde ujęcie osobno.
    Ja chciałbym zgrać ujęcia z płyty tak aby każde było oddzielnym plikiem. czy jest na to jakiś sposób?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z kamerą Sony DCR-DVD101E, polegający na tym, że po nagraniu filmu na płycie DVD-RW, nie może jej odtworzyć na komputerze ani odtwarzaczu DVD, mimo że film jest widoczny na kamerze. Użytkownicy sugerują, że konieczne jest sfinalizowanie nagrania, co można zrobić za pomocą przycisku "finalize". Wskazówki dotyczące użycia programów do zgrywania filmów, takich jak Windows Movie Maker, Nero czy Pinnacle, również zostały podane. Użytkownik poszukuje instrukcji obsługi oraz sterowników do kamery, ponieważ kupił ją używaną bez dokumentacji. Inny uczestnik dyskusji znalazł instrukcję do modelu DCR-DVD91E, która jest podobna do DCR-DVD101E.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA