Zgadza się, ja miałem na przykład wgrana mapę ale nie umieszczoną w folderze Garmin, i dlatego jej nie wykrywało, ale mam jeszcze jedno pytanie czy teraz mają być obydwie mapy zaptaszkowane w ustawieniach czy tylko ta nowa?
nie wiem czemu ale zdarza mi się, że przy dwóch mapach czasem włączają mi się dwie, a w większości przypadków jedna ale ta pierwotna, więc zrobiłem tak że zmieniłem tej pierwotnej mapie nazwę na całkiem inną i teraz włącza mi się od razu nowa mapa tylko. Po prostu przy dwóch mapach coś się krzaczy.
Czasem dzieje sie tak na sterszych wersjach oprogramowania Garmina.
Wejdz na garmin.com i znajdz opcje "aktualizacja oprogramowania (niemap) on-line"
Legalnie i za darmo zaktualizujesz do najnowszego softu.
✨ Użytkownik zainstalował aktualną mapę City Navigator NT 2012 na karcie SD do urządzenia Garmin Nuvi 255W, ale urządzenie nadal wyświetla starą mapę. W odpowiedziach zasugerowano, aby upewnić się, że mapa na karcie SD jest poprawnie nazwana jako gmapsupp.img i znajduje się w folderze GARMIN. Wskazano również, że w ustawieniach urządzenia należy zaznaczyć nową mapę. W przypadku problemów z wykrywaniem mapy, zmiana nazwy starej mapy na inną może pomóc. Dodatkowo, zalecano aktualizację oprogramowania urządzenia, co może rozwiązać problemy z wykrywaniem map. Wygenerowane przez model językowy.