logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid JVC HR-J658E - jak ustawić polską fonię BG/DK?

Turenkow 29 Maj 2011 23:49 1921 4
  • #1 9558168
    Turenkow
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Kupiłem taki magnetowid ale brak polskiej fonii. W instrukcji na necie pisze, żeby przytrzymać przycisk stop na wyłączonym sprzęcie i włączy się menu wyboru podnośnej BG/DK. Niestety w moim egzemplarzu można tylko ustawić kanał współpracy z TV lecz pierwsza opcja jest niedostępna. Czy trzeba ten magnetowid przestroić czy jest jakieś inne wejście do menu serwisowego.
  • #2 9566450
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Jak nie da się w trybie serwisowym to zostaje tylko podłączenie fonii jak w tradycyjnym tv.
  • #3 9590060
    Turenkow
    Poziom 11  
    nie ma tam jakiejś zworki odblokowujące menu na inne kraje? W samsungu nie miałem przełączania na klawiszu shift aby włączały się kanały kablowe CC. W instrukcji były a mój egzemplarz nie miał. Były tylko zwykłe CH. Nie chce mi się wierzyć aby procesor sterujący był inny w zależności na jakie kraje ten magnetowid idzie. Przecierz to tylko program.
  • #4 9592412
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Nawet jak uda ci się przełączyć to też nie znaczy że będzie działać fonia dobrze bo wystarczy że filtr SAW nie będzie miał wierzchołka na polską fonię czyli 6,5mhz i wtedy i tak trzeba będzie go wymienić. Producenci potrafią bardzo oszczędzać jak mogą 1 oporu nie założyć to go nie założą bo na tym oszczędzą przykład:sprzęt produkowany na rynek angielski prawie nigdy nie ma pełnego pasma bo wykorzystuje tylko zakres kanałów 21-69 to taką zakradają głowicę chodź muszą ją specjalnie wyprodukować.
  • #5 10898634
    Turenkow
    Poziom 11  
    Kończy się nadawanie analogowe, więc wywalę sprzęt na złom
REKLAMA