logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do kompilacji i wgrania kodu na PLC Moeller Easy 412-AC-R?

uzi104 30 Maj 2011 21:20 7098 7
  • #1 9560731
    uzi104
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    Napisałem program w języku drabinkowym dla Moeller Easy 412-AC-R.
    Mam zatem pytanie: przez jaki program mam skompilować i wrzucić na Moellera ten program (jak już pisałem, program w języku drabinkowym).
    Programator pożyczę od znajomego, także tylko muszę mieć do tego jakiś program.

Pozdrawiam
  • #2 9560750
    kenion
    Poziom 19  
    Ocena: 56
    easy soft pro
  • Pomocny post
    #3 9561727
    pafciowaw
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 365
    Program można ręcznie "wklepać" do sterownika...
    Powodzenia
  • #4 9569839
    uzi104
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Otóż to: jak się go ręcznie wklepuje?
    Jak wchodzę do menu to mam trzy pozycje: Password, Start/Run (czy coś w tym stylu) i Parametr.
  • #5 9570324
    pafciowaw
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 365
    Zatrzymujesz sterownik STOP, a potem PROGRAM/edycja...reszta intuicyjnie - niestety nie mam easy pod ręką, by dokładnie wskazać jak się poruszać po menu.
  • #6 9570679
    pm.001
    Specjalista elektryk
    Ocena: 49
    Witam
    Ponieważ wklepywanie ręczne do Easy uważam za współczesną odmianę benedyktyńskiej cierpliwości połączonej z pokutą za popełnione błędy w programowaniu pozwolę sobie na podanie innej alternatywnej aplikacji. Jest to PicoSoft oznaczony logo Allan-Bradley. Nie jest bowiem tajemnicą że seria Easy Moellera jest bliźniaczym produktem Pico Alan Bradley (Rockwell Automation)
    pozdrawiam
    pm001
  • #8 12112218
    wojtekk20000
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam czy ktoś może mi pomóc i napisac jak mam zaprogramowac easy 412 aby właczał pompe hydroforu na 6 minut i potem wylaczal pompe na czas `15 minut az napelni sie 8000 litrów wody i zadziała czujnik poziomu i wyłaczy całkowicie pompe . Kompletnie sie na tym nie znam
    z góry dziekuję z a pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje programu do kompilacji i wgrania kodu w języku drabinkowym na sterownik Moeller Easy 412-AC-R. Odpowiedzi sugerują użycie programu Easy Soft Pro, a także ręczne wklepanie kodu do sterownika. Inny uczestnik dyskusji proponuje alternatywę w postaci PicoSoft, wskazując na pokrewieństwo produktów Moeller i Allen-Bradley. Dodatkowo, pojawia się pytanie o programowanie sterownika do automatyzacji pompy hydroforowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA