logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook + poczta o2 nie działa od wczoraj, konfiguracja dobra.

ToLo84 31 Maj 2011 10:21 10527 9
REKLAMA
  • #1 9562019
    ToLo84
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    Witam

Problem polega na tym, że jakoś długo trwa logowanie do konta i czasem trzeba je powtórzyć. Jak już się zaloguje to próbuje odebrać jakieś 3 wiadomości, których nie ma na koncie (sprawdzone po zalogowaniu przez strone o2.pl)

błąd ogólny:

Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego serwera pocztowego. Twoje hasło zostało odrzucone. Konto: 'pop3.o2.pl', Serwer: 'poczta.o2.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR Mailbox temporarily unavailable', Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC92

a do każdej z 3 wiadomości wyskakuje błąd:

Nie można pobrać wiadomości numer 1. Konto: 'pop3.o2.pl', Serwer: 'poczta.o2.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR', Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800420CD

Outlooka mam skonfigurowanego prawidłowo bo od +/- 10 lat korzystam z tej poczty. Żadnych wprowadzonych ostatnio zmian w konfiguracji na stronie o2 nie znalazłem. Zdarzało się, że przez jakiś krótki czas był problem z o2 ale nigdy 2 dni. Ma ktoś podobnie?
  • REKLAMA
  • #2 9562098
    mietek79
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Ja używam TheBat! i też mam problemy od wczoraj - w ogóle nie mogę się dobić do konta przez smtp - komunikat:
    "FETCH - Serwer zgłasza błąd. Komunikat serwera: -ERR Mailbox temporarily unavailable"

Wysyłanie działa bez problemu.

Co ciekawe mam tak tylko na jednej skrzynce (najważniejszej) a inne na o2 hulają elegancko w obie strony.

Przetestowałem dostęp z szyfrowaniem i bez - oba nie działają.

Dostęp przez stronę internetową działa ale nie używam poczty raczej w ten sposób. Pozostaje mieć nadzieję, że to jest tylko "temporarily "
  • REKLAMA
  • #3 9562144
    black_90
    Poziom 2  
    MI POKAZUJE TO SAMO :

Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego serwera pocztowego. Twoje hasło zostało odrzucone. , Serwer: 'poczta.o2.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR Mailbox temporarily unavailable', Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC92

Nie można pobrać wiadomości numer 1. Konto: ', Serwer: 'poczta.o2.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR', Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800420CD

Nie można pobrać wiadomości numer 2. Konto:', Serwer: 'poczta.o2.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR', Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800420CD

NA TEL JAK SPRAWDZAM PRZEZ KLIENTA TEZ NIE DZIALA.

MAJA JAKIS PROBLEM I TYLLE . ROWNIEZ KONFIGUROWALEM W KILKA INNCYH SPOSOBOW ALE NIC NIE DALO;/
  • #4 9562151
    mietek79
    Poziom 12  
    @black_90 - lepiej nie podawaj nazw swoich kont gdzie popadnie, chyba, że chcesz kolekcjonować spam :) A już podawanie maila z imieniem i nazwiskiem to najgenialniejszy pomysł! :) Tylko czekać, aż ktoś będzie próbował sobie zrobić zakupy na Twoje konto - mam nadzieję, że przynajmniej hasło masz mocne.
  • REKLAMA
  • #5 9562168
    black_90
    Poziom 2  
    MIETEK79 - dziekuje ci badzo bo nie spojrzalem. juz usunalem. jest juz niewidoczne?

PS ktos cos wie wiecej odnosnie tego problemu?
  • #6 9562220
    mietek79
    Poziom 12  
    Spoko - już nic nie widać. U mnie już poczta działa - jak po grudzie, ale działa. Nie wiem, czy ma to coś wspólnego, ale ręcznie wyczyściłem przy okazji skrzynkę odbiorczą na serwerze - nowe maile przychodzą bez problemu. Biorę jednak pod uwagę, że mógł to być wyłącznie przypadek.
  • REKLAMA
  • #7 9562618
    black_90
    Poziom 2  
    mi juz dziala jako tako ale te problemy sa jie do wytrzymania zwlaszcza ze poczt jest mi potrzebna do sprzedazy on-line
  • #8 9562629
    mietek79
    Poziom 12  
    Załóż sobie pocztę na gmailu a na o2 zrób przekierowanie wiadomości do gmaila na jakiś czas, dopóki Twój adres w świadomości klientów i znajomych się nie zmieni.
    BTW - krecik zajebisty :)
  • #9 9562686
    black_90
    Poziom 2  
    jakbys byl zainteresowany mozesz liczyc na rabat ;PP

dzieki za rade
  • #10 9563110
    ToLo84
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    Mnie też już śmiga więc po temacie. Poprostu dłuższa awaria na o2.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z logowaniem do konta pocztowego o2.pl za pomocą programu Outlook oraz innych klientów pocztowych, takich jak TheBat!. Problemy obejmują długie czasy logowania, błędy związane z odrzuceniem hasła oraz komunikaty o tym, że skrzynka pocztowa jest tymczasowo niedostępna. Niektórzy użytkownicy zauważyli, że dostęp przez stronę internetową działa, ale preferują korzystanie z aplikacji. Po pewnym czasie niektórzy użytkownicy informują, że problemy ustąpiły, co sugeruje, że mogła to być chwilowa awaria serwera o2. Wskazano również na możliwość przekierowania wiadomości do innego konta, np. Gmail, w celu uniknięcia problemów z dostępem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA