logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dioda termostato limite w kotle Beretta Idra Exclusive 20i - co oznacza?

piotr_kow 01 Cze 2011 10:55 10801 4
REKLAMA
  • #1 9565432
    piotr_kow
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie,

Poszukuję instrukcji do kotła Beretta Idra Exclusive 20i. Proszę o informację, gdyby ktoś posiadał tę instrukcję w wersji elektronicznej i mógł mi ją przesłać.

Ja niestety posiadam wyłącznie instrukcję w języku włoskim, którego nie znam. W moim piecu zapaliła się dioda "termostato limite" (symbol: termometr ze strzałeczką pokazującą wzrost temperatury) i piec nie chce się włączyć, a w instrukcji ten problem jest opisany.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9568603
    serwisant73
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1260
    Kocioł się przegrzewa i zadziałał ogranicznik temperatury. Czas zaprosić serwisanta i wykonać solidny przegląd.
  • REKLAMA
  • #3 9576430
    -west
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 523
    Tak dokładnie jak kolega pisze. Problem nie wziął się sam z siebie. Jest wynikiem niepokojących objawów. CHyba sam nie chcesz grzebać przy gazie, chyba ze masz uprawienia. Kocioł ma swoje lata. Nalezy mu się duży przegląd.
  • REKLAMA
  • #4 10042520
    kibec
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Instrukcja do 20s ale może będzie podobna..

Instrukcja jest tutaj: (każda strona w innym pliku)
    Link1

Skleiłem to i wrzuciłem do pdf-a.. ale trochę brzydko się wkleja więc nie wygląda tak ładnie jak wersja wyżej
    Link2
  • #5 11507299
    kugel2
    Poziom 1  
    Ocena: 7
    Witam serdecznie.
    Proszę o pomoc. Kupiłem piec C.O. Beretta exclusive irda 20 (używany). Po zamontowaniu odpala ale ma bardzo mały płomień palnika. Proszę o porady jak mogę zwiększyć płomień palnika.
    Dziękuje i pozdrawiam
REKLAMA