WITAM. Zainstalowałem te stery, które Podałeś. Efekt jest taki sam. Tzn. NVIDIA Optimus GPU State Viewer pokazuje, że benchmarki, które uruchamiam wykorzystują moją kartę graficzną. Lecz osiągi uzyskiwane za pomocą mojego sprzętu są zbyt niskie - wskazują na to, że karta graficzna 525M jednak nie została wykorzystana...
Po prostu Benchmark Final Fantasy XIV pokazuje ok. 1600 pkt.
a 3D Mark 11 (najnowszy benchmark od Futuremark) pokazuje: 923 pkt.
Łatwo się przekonać, że te wyniki są nieprawidłowe. Ja np. mam jeszcze komputer stacjonarny (Core 2 Duo 8400, ATI HD 5770 – Sapphire Vapor-x, 4 GB RAMu) osiąga odpowiednio: 3181 pkt, 2388 pkt. A według indeksów wydajności windows to jest ogólnie gorszy sprzęt. Więc coś jest nie tak...
LUKMAZUR - czy mógłbyś mi podać swoje osiągi dla tych dwóch benchmarków?
Podejrzewam, że to jest jakaś wada tej linii laptopów.
Dzwoniłem zresztą do Dell'a i ma przyjechać do mnie "technik" od nich. (Mam gwarancję Next Business Day).
Czekam na Twoją odpowiedź.
Pozdrawiam
p.s.
Możesz podać, jaki masz dokładnie laptop (jaka konfiguracja)? Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]: Muszę się sprostować. Porównałem moje wyniki dla 525m dla 3d mark 11 z wynikami z sieci (wygooglowałem) i te wyniki są jednak normalne.
Wpadłem jeszcze na to, aby uruchomić te benchmarki ze zintegrowaną kartą graficzną i są gdzieś tak 3 razy gorsze. Wynika z tego, że karta graficzna Nvidia w moim laptopie jest 3 razy lepsza od zintegrowanej grafiki. Tylko 3 razy lepsza!
Te wyniki to dla mnie rozczarowanie. Spodziewałem się po prostu sprzętu lepszego niż mój komputer stacjonarny, a przynajmniej porównywalnego.
No cóż. Lipa. Laptop z dobrą grafiką musi jednak kosztować ze 6 koła. Tak sądzę.
Ale index wydajności windows 7 jest wobec tego lipny. Chyba, że to jest indeks dla gier firmy Microsoft. W każdym razie spodziewałem się czegoś lepszego.
Może napiszesz, co Ty o tym sądzisz???