Witam,
Na moim laptopie: Dell Inspiron Q17R-8381 lub jak mówi bios: Inspiron N7110
przestały działać karty grafiki.
Posiada dwie Intel HD Graphic 3000 i Nvidia geforce GT 525M.
Windows 10.
Do rzeczy, po normalnym uruchomieniu komputera nagle karta dodatkowa przestała być widziana przez grę.
No to przeinstalowałem sterowniki - nie pomogło. Panel sterowania Nvidia zgłasza że "nie korzystasz z monitora podłączonego do karty Nvidia" czy jakoś tak.
pomyślałem że przeinstaluje podstawową grafikę bo może ona jest problemem.
Teraz Mam w menadżerze zadań:
kontroler zgodny a VGA
Geforce GT 525M
pierwsza zgłasza:
Zainstaluj ponownie sterowniki dla tego urządzenia. (Kod 18)
Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik.
Druga jakoby działa poprawnie.
odinstalowywałem pierwszą, aktualizowałem sterowniki ze strony della i intela próbowałem Windows update który UWAGA ciągle mi znajduje update dla tej karty graficznej ale nic on nie daje. w historii ma cztery czy pięć tych samych updatów pod rząd. Między operacjami czyściłem rejestr programem CCleaner.
Już nie wiem co mogę jeszcze zrobić.
Czy ktoś z Was może mi pomóc w rozwiązaniu tej sytuacji??
Zdesperowany.
Na moim laptopie: Dell Inspiron Q17R-8381 lub jak mówi bios: Inspiron N7110
przestały działać karty grafiki.
Posiada dwie Intel HD Graphic 3000 i Nvidia geforce GT 525M.
Windows 10.
Do rzeczy, po normalnym uruchomieniu komputera nagle karta dodatkowa przestała być widziana przez grę.
No to przeinstalowałem sterowniki - nie pomogło. Panel sterowania Nvidia zgłasza że "nie korzystasz z monitora podłączonego do karty Nvidia" czy jakoś tak.
pomyślałem że przeinstaluje podstawową grafikę bo może ona jest problemem.
Teraz Mam w menadżerze zadań:
kontroler zgodny a VGA
Geforce GT 525M
pierwsza zgłasza:
Zainstaluj ponownie sterowniki dla tego urządzenia. (Kod 18)
Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik.
Druga jakoby działa poprawnie.
odinstalowywałem pierwszą, aktualizowałem sterowniki ze strony della i intela próbowałem Windows update który UWAGA ciągle mi znajduje update dla tej karty graficznej ale nic on nie daje. w historii ma cztery czy pięć tych samych updatów pod rząd. Między operacjami czyściłem rejestr programem CCleaner.
Już nie wiem co mogę jeszcze zrobić.
Czy ktoś z Was może mi pomóc w rozwiązaniu tej sytuacji??
Zdesperowany.