logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Slican CXS-0424 – jak ustawić stałą prezentację numeru xxx44 dla połączeń wychodzących?

pierniczek 02 Cze 2011 09:13 2005 2
REKLAMA
  • #1 9568660
    pierniczek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    Posiadam centralę jak w temacie.

Podłączone 2 linie miejskie do zasicków 1-4-1 i 1-4-2. Odpowiednio nr xxx44 i xxx43.

Dzoniąc na 43 ma odpowiedzieć faks. To działa. Dzowniąc na 44 ma być rozmowa telefoniczna. I to róznież działa.

Problem mam z ruchem wychodzącym. Otóż dzwoniąc z dowolnego aparatu cenrala dzwoni raz przez jedną linię, raz przez drugą. Problemem jest to, że raz prezentowany jest nr xxx44 a raz xxx43. Chciałbym aby zawsze prezentowany był xxx44 podczas rozmowy, a xxx43 na faksie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9568795
    macmm
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Do tego służą klasy dostępu w arkuszu abonentów. Nie wiem jak masz zrobiony ruch wychodzący, czy idzie przez LCR czy bezpośrednio na wiązkę. Ale faksowi musisz nadać inną klasę dostępu niż pozostałym abonentom, i zadeklarować odpowiednie linie dla każdej z klas.
  • #3 9568906
    pierniczek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    macmm napisał:
    Do tego służą klasy dostępu w arkuszu abonentów. Nie wiem jak masz zrobiony ruch wychodzący, czy idzie przez LCR czy bezpośrednio na wiązkę. Ale faksowi musisz nadać inną klasę dostępu niż pozostałym abonentom, i zadeklarować odpowiednie linie dla każdej z klas.

Dzięki. Działa. Zamykam
REKLAMA