logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nazywa się rura odprowadzająca wodę z bojlera elektrycznego w UK?

tibor05 03 Cze 2011 17:50 2486 5
REKLAMA
  • #1 9573317
    tibor05
    Poziom 2  
    mam duzy problemik .... nie umiem nazwac tej rury odchodzacej od bojlera elektrycznego na zewnatrz budynku ...ale wlasnie onia chodzi ...od trzech leci z niej w doslownym tego znaczeniu woda .... czy ktos mi moze powiedziec jaka jest tego przyczyna ? bylbym bardzo wdzieczny , dodam jeszcze ze jest to bojler elektryczny zamontowany przez wspanialych fachowcow w uk .dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9573449
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9573569
    tibor05
    Poziom 2  
    dokladnie tak jak mowisz .... i to na bedzie zwiazane z temperatura wody ...bo ostatnio zaczela sie nagrzewac nadmiernie a wiec prawdopodobnie poszedl termostat ( tak to sie chyba nazywa fachowo). Dziekuje za szybka odpowiedz.
    Zmniejszylem temperature bojlera i zobacze czy reaguje on na to w ogole jesli nie to sadze ze termostat do wymiany
  • REKLAMA
  • #4 9573598
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6157
    Post był raportowany.

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->
    Pkt 3.1.13. (10.9) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.
  • REKLAMA
  • #5 9578196
    tibor05
    Poziom 2  
    Witam wszystkich mogacych pomoc ( a nie szukajacym dziury w calym i czepiajacych sie gramatyki ) moj problem jest mianowicie taki, ze potrzebuje ustalic usterke ktora powoduje iz prawdopodobnie ( nie jestem pewien bo jestem ciemna masa w tych sprawach ) z rury odprowadzonej od bojlera a wychodzacej na zewnatrz budynku cieknie woda :( . Woda nie leci caly czas i moze bylo by to normalne ale to trwa dopiero od 4 dni i stad moj wniosek ze cos jest nie tak. Zasugerowano mi trzy usterki 1. zepsuty zawor bezpieczenstwa 2. nadmierne nagrzewanie sie wody 3. zbyt duze cisnienie wody w sieci.
    Drugi powod odpada bo wczoraj wylaczylem bojler calkowicie i niestety woda sobie leciala ( chce powiedziec ze przez slowo leciala niemam tu na mysli kapania )
    Zasugerowalem sie tym cisnieniem w sieci ... i zauwazylem ze jesli gdy woda leci sobie z tej rurki , puszcze ciepla wode czyli z bojlera .... woda przestaje leciec ... taj jak powiedzialem jest szara masa w tym temacie , prosze o pomoc wiem ze tak trudno na odleglosc ale za checi z gory dziekuje. w zalaczeniu przesylam obrazek sporzadzony przeze mnie ww bojlera i tego co widac. Jedynej rzeczy ktora zapomnialem umiescic na obrazku jest zawor zamykajacy ktory jest umiejscowiony na rurze zaznaczonej kolorem niebieskim po prawej stronie bojlera (powyzej gniazdka)
    p.s niestety jest to angielski dom jak i sama instalacja i niestety widac tylko to co narysowalem bo reszta jest zabudowana:(
    Moderowany przez mrhari:

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    3.1.12. (10.1, 10.5) Zabronione jest publikowanie tych samych, lub bardzo podobnych informacji w wielu działach forum.3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #6 9579017
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA