logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 405 GLD 1.9D - wyciek z otworu pod pompą wtryskową BOSCH

Piotrek50501 03 Cze 2011 18:38 3988 6
REKLAMA
  • #1 9573457
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Witam
    Mam auto Peugeot 405 GLD 1.9D z pompą wtryskową BOSCH. Wyciekała mi ropa zza pompy pod dekielkiem więc wymieniłem oring i nie cieknie spod dekielka, a teraz po wymianie zauważyłem że tam jest taki mały otwór pod spodem i z niego teraz wycieka. Więc mam pytanie: Co tam jest za uszczelka? Czy to jest normalne że nie ciekło a teraz cieknie? Do czego jest ten otwór?
  • REKLAMA
  • #2 9575145
    Alfred_92
    Poziom 33  
    Ocena: 705
    To że nie ciekło a teraz cieknie raczej zbyt normalne nie jest. Czy moglibyśmy poprosić o jakieś zdjęcia tego cieknącego miejsca, będzie nam łatwiej.
  • REKLAMA
  • #3 9583864
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    to jest taki otwór pod spodem i niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia:( Są tam takie dwa otwory od spodu
  • REKLAMA
  • #4 10423422
    grze99
    Poziom 2  
    Witam
    Mam ten sam problem z ropa.
    Mozę tam była jakaś śruba i się wykręciła??
    Proszę o porady
  • #5 10424128
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    ja zrobiłem taką miseczkę od spodu pompy z otworem w który spływa ropa. Dałem wąż i z boku przykręciłem plastikową bańkę od oleju, czarną by nie rzucała się w oczy i w nią włożyłem wąż. Ważne by zostawić otwór by się nie zapowietrzała. Teraz misa sucha, tak co 500- 100km wyjmuję bańkę, ropę przelewam w cos innego i jest ok. jeszcze nie zdarzyło mi się by było więcej niż 0,6l:)

A najlepiej to oddać do uszczelnienia, tylko wiążą się z tym koszta, a ja kasy nie mam dlatego tak zrobilem:)
    Pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

wkręcałem też tam śrubę ale nic nie dała, wyciek dalej był
  • REKLAMA
  • #6 10425546
    grze99
    Poziom 2  
    a jaką śrubę?? jaki tam jest gwint??
    Mam taki specjalny klej epoksydowy który jak zaschnie to uszczelnia bardzo dobrze.
    pozdrawiam

dzięki za pomoc
  • #7 10433483
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    jest to śruba dziesiątka jak dobrze pamiętam, ja próbowałem z silikonem, podkładkami miedzianami, pakułami i nic to nie dało

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyciekiem paliwa z otworu pod pompą wtryskową BOSCH w samochodzie Peugeot 405 GLD 1.9D. Po wymianie oringu, wyciek ustąpił, jednak pojawił się nowy wyciek z małego otworu znajdującego się pod pompą. Uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być spowodowane wykręceniem się śruby lub uszkodzeniem uszczelki. Proponowane są różne rozwiązania, w tym stworzenie miseczki do zbierania wyciekającego paliwa oraz użycie kleju epoksydowego do uszczelnienia. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami i metodami radzenia sobie z problemem, jednak niektórzy przyznają, że ich próby naprawy nie przyniosły oczekiwanych rezultatów.
REKLAMA