logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MacBook A1181 - biały ekran, kursor, migający folder ze znakiem zapytania

strzyzol 04 Cze 2011 11:31 4409 4
REKLAMA
  • #1 9575313
    strzyzol
    Poziom 16  
    Ocena: 82
    Witam dostałem od znajomego MacBook A1181 i jest taki objaw, po właczeniu słychac melodyjkę matryca świeci cała na biało tło (tak jakby było tylko podświetlanie) i nic nie widać a jak uruchomię z wciśniętym przyciskiem "option" pojawia się czarny kursor na białym tle którym można poruszać i nic pozatym, po uruchomieniu z wciśniętym F2 pojawiła się na środku migająca ikona katalogu ze znakiem zapytania i nic więcej nie mogę zrobić. Co może być przyczyną takich objawów.
  • REKLAMA
  • #2 9575381
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9575390
    strzyzol
    Poziom 16  
    Nie mam pojęcia a jak mogę to sprawdzić? Wyświetla mi tylko ikone katalogu ze "?" lub sam kursor, niemoge nic więcej zrobić.

wziełem tak z ciekawości włożyłem płyte z WIN XP i uruchomiłem z wciśniętym "option" i pojawiła się ikona windows, a jak można zainstalować XP?
  • REKLAMA
  • #4 9581300
    piotum
    Poziom 17  
    Ikona "?" oznacza, że Mac nie odnalazł systemu operacyjnego. Spróbuj zainstalować Tigera lub Leoparda a wszystko będzie jasne. Do XP potrzebujesz Boot Camp`a
  • #5 9581713
    strzyzol
    Poziom 16  
    Dzięki wszystkim za pomoc okazało się, że jest uszkodzony dysk HDD, po wymianie dysku i instalacji MacOS X Snow Leopard 10.6.6 lapek powstał.
REKLAMA