logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy karta microSD 1GB SanDisk z adapterem zadziała w KODAK C330?

diskjokey 05 Cze 2011 12:13 4172 9
REKLAMA
  • #1 9578263
    diskjokey
    Poziom 14  
    Witam potrzebuję kupić do mojego starego aparatu kartę pamięci SD dowiedziałem się tyle że maksymalna karta do tego aparatu to 1GB pytanie czy jak kupię kartę microSD 1 gb SanDisk z adapterem na SD kingston to czy będzie mi działać w aparacie proszę o szybką odpowiedz pozdrawiam.

M@riusz
  • REKLAMA
  • #2 9578863
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 9579073
    diskjokey
    Poziom 14  
    to najlepiej kupię używaną kartę SD kingston lub sandisk:)
  • REKLAMA
  • #4 9583456
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 399
    W aparacie NIKON L3 używałem karty mikro 512MB w adapterze SD i działała wiele lat bez problemu. Zgodnie z instrukcją aparatu fotograficznego - maksymalna pojemność karty pamięci SD to 1GB. Wstawiłem kartę 2GB i aparat ją widzi i na niej zapisuje. Po zapełnieniu jej zdjęciami dowiem się, czy jest w stanie zapisać całe 2GB, czy tylko połowę. W opcjach nie ma pozycji wyświetlania ilości wolnej pamięci.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #9 11966253
    krocze
    Poziom 25  
    Ocena: 149
    Przecież piszą, że maksymalnie wchodzi 1GB, więc 2GB nie przyjmie, dlatego jej nie widzi...
    Przy zakupie microSD na SD należy pamiętać, aby to była zwykła karta.
  • #10 11966406
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Temat dawno temu wyczerpany, teraz robi się tylko offtop.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy karta microSD 1GB SanDisk z adapterem SD Kingston będzie działać w aparacie Kodak C330, który obsługuje maksymalnie karty o pojemności 1GB. Odpowiedzi sugerują, że użycie karty microSD w adapterze jest możliwe, ale nie ma gwarancji pełnej kompatybilności. Wspomniano również, że w niektórych aparatach, takich jak Nikon L3, karty o pojemności 2GB działają po aktualizacji firmware'u. Użytkownicy ostrzegają, aby przy zakupie adapterów zwracać uwagę na ich jakość, ponieważ niektóre mogą być wadliwe.
REKLAMA