logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie zmieniarki płyt CD Sony CDX-601 w domu

malczan6 05 Cze 2011 20:33 6044 7
REKLAMA
  • #1 9580046
    malczan6
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam. Dostałem wczoraj zmieniarkę CD Sony CDX-601 i chciałbym ją podłączyć w domu. Totalnie się nie znam nad tym pod co i jak ją podłączyć, zatem czy w ogóle istnieje możliwość podłączenia jej w domu? Jeżeli tak to pod co mogę ją podpiąć? Wzmacniacz, DVD czy coś innego? Z góry dzięki za pomoc.

P.S. Jeżeli zły dział to prosiłbym o przeniesienie, ponieważ nie miałem pojęcia gdzie ten temat zmieścić.
  • REKLAMA
  • #2 9580126
    hunger
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Zmieniarka posiada takie gniazda: Podłączenie zmieniarki płyt CD Sony CDX-601 w domu
    Gniazdo control raczej do niczego nie podłączysz prócz radia samochodowego, przynajmniej ja nie widziałem takich praktyk. Może inni koledzy coś więcej wiedzą na ten temat. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 9581007
    malczan6
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Szczerze mówiąc to nawet w radiu, które posiadam nie widziałem takiego gniazda.
  • REKLAMA
  • #4 9581386
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Bo zmieniarka jest przystosowana do współpracy z danymi modelami radia, chyba że jest to uniwersalna i wtedy do gniazda podłączany jest sterownik.
  • REKLAMA
  • #5 9581694
    galica7
    Poziom 26  
    Ocena: 68
    A może jest do niej jakiś schemat i wtedy mozńa skorzystać z tego wejscia ,,control''
  • #6 9581869
    dzimi
    Tylko że często wyście "control" jest sterowana szyną danych, także co Ci da rozpiska skoro nie bedziesz miał softu do kontrolera.
  • #7 9583311
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Rozwiązania są różne.
    1. Sterownik zmieniacza firmowy Sony (da się kupić ale ciężko).
    2. Sterownik korzystający z komputera + odpowiedni program (kiedyś widziałem takie coś na węgierskiej stronie).
    3. Sterownik na mikrokontrolerze - trzeba napisać własny program wykorzystujący magistralę Unilink (dokumentacja jest w sieci do zdobycia).
    4. Kupić za grosze radio Sony ze sterowaniem zmieniacza płyt CD nawet z uszkodzonym mechanizmem i to chyba najtańsze i najprostsze rozwiązanie.
  • #8 9587192
    dzimi
    Chyba 2 i 3 rozwiązanie raczej odpada - chyba nie ta liga......

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość podłączenia zmieniarki CD Sony CDX-601 w warunkach domowych. Odpowiedzi wskazują, że zmieniarka jest przystosowana do współpracy z radiami samochodowymi, a gniazdo "control" nie jest standardowo używane w domowych systemach audio. Proponowane rozwiązania obejmują zakup oryginalnego sterownika Sony, użycie sterownika komputerowego z odpowiednim oprogramowaniem, stworzenie własnego sterownika na mikrokontrolerze lub zakup radia Sony, które obsługuje zmieniarkę. Wskazano, że niektóre z tych opcji mogą być trudne do zrealizowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA