logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Indesit WIE107 - kod F04, problem z pobieraniem wody i czujnikiem

asik11 06 Cze 2011 09:40 3416 7
REKLAMA
  • #1 9581431
    asik11
    Poziom 2  
    Witam
    W tej cholerze wyświetla mi sie kod f-04 .Kiedy włączam pralke niby zaczyna pobierac wode i dalej nic,Mąż juz wymienił czujnik od poboru wody niby jedno pranie zrobiła i dzis znowu nic.Zaznaczam ze jak robiła pranie to było w niej wiecej wody niz zawsze.
    Prosze o jakies wskazówki czy moze juz powinnam ja oddac na złom :)
  • REKLAMA
  • #2 9581673
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1176
    Proszę podać jeszcze typ pralki.
  • REKLAMA
  • #3 9581828
    asik11
    Poziom 2  
    Jest to indesit wie107
  • REKLAMA
  • #4 9581986
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1176
    F04 - zbyt dużo wody w pralce, do sprawdzenia jak to koleżanka wyżej napisała "czujnik od poboru wody" i połączenie tego czujnika z modułem.
  • #5 9582776
    asik11
    Poziom 2  
    Niestety mimo zmiany czujnika poziomu wody pralka najpierw wypompowuje wode a w miedzy czasie pompuje wode i po około minucie wyskakuje ten sam kod :(
  • REKLAMA
  • #6 9863229
    Slawek5050
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Ja mam ten sam problem w mojej pralce. Czujnik poziomu wody w bębnie jest sprawny. Zauważyłem wycisnięty kondensator na płycie głównej. Kondensator ten włączony jest w szyne zasilania pamięci eeprom. Czy mam wnioskować że poszła elektronika? Zachowanie mojej pralki jest podobne jak pisze koleżanka. Pozdrawiam.
  • #7 9866609
    TomekCarlos
    Poziom 26  
    Ocena: 585
    Może trzeba wyczyścić kubek hydrostatu?
    No i jeśli kondensator spuchnięty to wymienić.
  • #8 9867933
    Slawek5050
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Elektrolit wymieniony i nic. Kubełek hydrostatu czysty menbrana w hydrostacie nie jest dziurawa. Mostkowanie styków hydrostatu nie przyniosła żadnych efektów. Próbowałem oszukać go że jest woda w pralce ale pompa dalej pracowała. Ja ze swojej strony uważam temat za zamknięty pralka moja poszła na złom. Pozdrawiam kolegów:)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkowniczka zgłasza problem z pralką Indesit WIE107, która wyświetla kod F04, co sugeruje zbyt dużą ilość wody. Mimo wymiany czujnika poziomu wody, pralka nadal nie działa prawidłowo, wypompowując wodę, a następnie ponownie ją pobierając. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie połączeń czujnika z modułem oraz czyszczenie kubka hydrostatu. W jednym przypadku zauważono uszkodzony kondensator na płycie głównej, co może wskazywać na problem z elektroniką. Ostatecznie, jeden z użytkowników zdecydował się na złomowanie pralki, uznając, że dalsze naprawy nie przyniosą efektów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA