logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funai VCR 5600 - Taśma nie przewija się, magnetowid wyłącza się po chwili

as35 13 Lis 2004 17:37 1407 3
REKLAMA
  • #1 982796
    as35
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam. Mój problem jest nastepujący po włożeniu taśmy i wcisnięciu play tasma jest wyciągana opasuje głowiće ale nie jest przewijana i magnetowid po sekundach wyłącza się. Nie jestem fachowcem a raczej amatorem grzebałkiem więc mam pare pytań, co moze być przyczyną takiego stanu? jakie orientacyjne koszty naprawy?
  • REKLAMA
  • #2 983118
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Ocena: 204
    Przedewszytkim sprawdzic dokładnie mechanikę szczególnie aidler,zobacz jak pracuje silnik kapsztan-to ten przy rolce dociskowej taka szpila pionowa,popatrz na paski od spodu.To tyle co napoczątek moge podpowiedzieć.za mao faktów opisałeś co stwierdziłeś w środku.
    Konto firmowe:
    TELERADIOMECHANIKA SERWIS ELEKTRONIKI
    Szwejka, Lublin, 20-713
  • REKLAMA
  • #3 983198
    as35
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Paski dośc luźne ( jak na mój gust) co tego aidlera to już wiem co to ale gdzie to nie wiem :-). magnetowid przewija tasmę w przód i w tył. po właczeniu plaj jakby nie miał siły kręcić rolkami w kasecie.
  • #4 983421
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Ocena: 204
    Sprawdź jeszcze naprężacz przy lewej rolce taśmy/zwrotnej/ może coś blokuje,popatrz na hamulce przy rolkach.Sprawdź rolke dosikową,jeżeli sie błyszczy to ja wymień na nową.No i wymień komplet pasków.Jeżeli w mechanice jest ok to trzeba się zabierac za elektronikę.Zacznij do zasilacza-elektrolity.
    Konto firmowe:
    TELERADIOMECHANIKA SERWIS ELEKTRONIKI
    Szwejka, Lublin, 20-713
REKLAMA