logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać kod do radia w Citroen ZX (PF1) z przyciskami 1-5?

max58 13 Lis 2004 18:52 1572 6
REKLAMA
  • #1 982940
    max58
    Poziom 2  
    Witam serdecznie!!!!!!!!!!!!!

Jestem nowiusienki na tym forum i nie mam zielonego pojecia o tym co piszecie w niektorych działach- czarna magia haha!!!! Mam nadzieje ze dzieki waszej pomocy troszke mi sie rozjasni w głowie !!!!
    Mam mały problem z radiem w moim nowym zx(CITROEN PF1)- zakupiłem autko od zachodnich sasiadow i wszystko by było ok tylko radyjko mi nie działa. Po właczeniu radia podswietla sie na zielono i na wyswietlaczy pokazuja sie trzy poziome kreski kod jaki dostałem to 1690 ale jak go wbic jak mam przyciski od 1-5- nie mam pojecia???? Mowiłem ze jestem zielony !!!!

Bardzo prosze o pomoc i z gory bardzo dziekuje

pozdrawiam
    Max58
  • REKLAMA
  • #2 983020
    lchadam
    Poziom 12  
    Nie znam dokadnie tego modelu ale spotkałem się z następującym sposobem wpisywania kodu.
    Pierwszym klawiszem 1 przyciskasz tyle razy aż uzyskasz liczbę na pierwszym miejscu kodu. W twoim wypadku przyciskasz 1 raz następnie klawiszem z dwójką 6 razy , z trójką 9 a z czwórką chyba 10 razy (aby ustawic zero). Zatwierdzenie kodu odbywa się klawiszem 5.

Nie daje glowy że zadziała ale sprawdź.
  • REKLAMA
  • #3 983045
    max58
    Poziom 2  
    Niestety nic nie działa - dziwne jest to ze na wyswietlaczu poza trzema poziomymi kreskami nic sie nie wyswietla obojetnie co nacisne to radio milczy nic sie nie pojawia - nawet nie trzeszczy?????
  • REKLAMA
  • #4 983443
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 286
    Pewnie ktoś wcześniej wprowadził zły kod kilka razy. Zostaw włączone radio na dłuższy czas - może pozwoli potem wprowadzić właściwy kod.
  • REKLAMA
  • #5 983497
    max58
    Poziom 2  
    Właczone ??? u mnie dopiero po przekreceniu kluczyka radio sie włacza przeciez nie bede trzymał radia na odpalonej stacyjce a tak apropo kodu to jak sie go wprowadza ???????????????????????????????
  • #6 984124
    max58
    Poziom 2  
    Ludziska pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie moge ruszyc z miejsca !!!!!!!!!!!!!!
  • #7 985667
    saffron1
    Poziom 1  
    Spróbuj tak:
    Naciśnij 1; ( powinna zacząć migać pierwsza pozioma kreska wyświetlacza);
    Klawiszami strojenia góra-dół ( ewentualnie lewo-prawo) ustaw 1-szą cyfrę kodu w pierwszym polu poziomej kreski;
    Znowu naciśnij 1, wprowadź następna cyfrę kodu, postępuj tak samo do wprowadzenia ostatniej cyfry kodu - na koniec wciśnij 1.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy wprowadzenia kodu zabezpieczającego do radia w Citroenie ZX (model PF1) wyposażonym w przyciski numerowane od 1 do 5. Po włączeniu radia na wyświetlaczu pojawiają się trzy poziome kreski, a użytkownik posiada kod 1690, lecz nie wie, jak go wpisać przy ograniczonym zestawie przycisków. Proponowana metoda polega na wielokrotnym naciskaniu przycisków odpowiadających poszczególnym cyfrom kodu (np. przycisk 1 raz dla cyfry 1, przycisk 2 sześć razy dla cyfry 6, przycisk 3 dziewięć razy dla cyfry 9, przycisk 4 dziesięć razy dla cyfry 0), a zatwierdzenie kodu następuje przyciskiem 5. Inna sugestia to użycie przycisku 1 do wyboru pozycji cyfry na wyświetlaczu (migająca kreska), a następnie regulacja wartości cyfry za pomocą przycisków do strojenia (góra-dół lub lewo-prawo), powtarzając ten proces dla każdej cyfry i zatwierdzając kod ponownym naciśnięciem przycisku 1. Wskazano również, że radio może być zablokowane po kilku nieudanych próbach i wymaga pozostawienia włączonego na dłuższy czas, aby umożliwić ponowne wprowadzenie kodu. Problemem jest brak reakcji radia na naciśnięcia przycisków i wyświetlanie jedynie poziomych kresek bez zmiany, co może wskazywać na blokadę zabezpieczeń lub niewłaściwą procedurę wpisywania kodu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA